Új hozzászólás Aktív témák

  • nfsu17

    veterán

    Sziasztok!

    Azt szeretném kérdezni, hogy Ti is láttok különbséget bármilyen samsung tévé, meg LG tévé között sd tévéadás esetén? Bocsánat, ha ez már volt téma.

    Mondom mire gondolok:

    Az LG tévén az sd adás képe sokkal élesebb, ámde pixelesebb ("kockásabb").
    Ezt rögtön a csatornalogón lehet látni, a vonal szélei sokkal tisztábban kivehetőek, a hd adáséhoz közelebb áll.
    Aztán lehet látni reklám esetén is, a samsungon az apró betűt sokszor már nem lehet elolvasni, míg az LG-n szép éles.
    Az LG-n viszont gyors mozgás esetén hamarabb kijön az alacsony bitráta, azaz elkezd pixelesedni, kockaháborúzni. Samsung meg szépen elmossa ezt.

    A közeli rokonságban ezt 2 samsung és 2 LG tévén tudom reprezentálni. Egyik sem magas kategóriájú.
    Kizárólag a beépített saját tunerükkel.

    Ugyanis vettem egy minőségi STB-ot (HDMI) és a samsung tévém megtáltosodott, olyan a képe, mintha LG-t néznék, ha nem jobb. Szóval nem a tévé tudása kevés, vagy a panel gyenge, mert ugyan így média playerrel is kiváló az sd adás képe. De az LG-hez ehhez nem kell külső box.

    Szóval ez minden ilyen tévé esetén fennáll, vagy ez nem is létezik, Ti nem láttok ilyet? Persze ezt csak az láthatja, aki össze tudja hasonlítani.
    Minden képjavító, zajszűrő, stb ki van kapcsolva a tévéken, próbáltam natur állapotba hozni őket, persze az élességet normálon hagytam.
    Nekem az a gyanúm, hogy a samsungon nem lehet kikapcsolni teljesen pl a zajszűrést (menüben ki van), és ezért életlenít kicsit a képen, vagy eleve nem olyan jó a tunere, nem tudom. Emellé még enyhe mosást is észlelek a képen, mintha az lenne a cél, hogy pixelesedésbe ne fusson bele a néző.
    Viszont valakinek lehet ez tetszik. Én jobban értékelem az őszintébb képet, inkább legyen élesebb, cserébe a képhibák is jobban előfordulhatnak.
    A fentebb leírtak csak tévézésre vontakoznak, a saját tunerükkel, tehát nem arra, hogy milyen a képe bluray lejátszón át, stb (amúgy olyankor kiváló). 2010-2014 közötti tévékkel.
    Manapság is ez a helyzet? Ez lenne a kérdésem.

    LG-t kell vennem, ha az sd adás is jó legyen?

    Köszi előre is és bocs, ha uncsi volt a téma.

Új hozzászólás Aktív témák