Ennyit költött tavaly a Facebook Mark Zuckerberg biztonságára

A vállalat szerint a cégre irányuló negatív hangulatot Mark Zuckerbergre vetítik ki. Ezért az ügyvezető biztonságára tavaly több mint 23 millió dollárt költöttek.

Egy, az amerikai tőzsdefelügyelethez benyújtott anyagból derült ki, hogy a Facebook 2020-ban több mint 23 millió dollárt költött el Mark Zuckerberg ügyvezető biztonságára.

A vállalat éves biztonsági elemzése több konkrét fenyegetést is azonosított, amely Zuckerbergre irányult. A cég szerint őt egyként kezelik a Facebookkal, ezért a negatív hangulatot közvetlenül az ő személyére vetítik ki.

A jelentés szerint Zuckerbergnek és családjának a védelme tavaly minden eddiginél többe került, ez főleg a koronavírus miatt bevezetett utazási protokolloknak és a 2020-as amerikai választások miatt indokolt emelt biztonsági intézkedéseknek volt köszönhető. Több más kritikus időszakot is említenek, továbbá azt is mondják, hogy egyre többe kerül a biztonsági személyzet.

A bő 23 millió dollárt egyébként Zuckerberg és családjának biztonságára, utazására költötte a cég, de további 10 millió ment el biztonsági személyzetre és kiadásokra. A költségeket szükségesnek ítélték, főleg az esetleges fenyegetések fényében. Hangsúlyozták, hogy Zuckerberg éves fizetése 1 dollár, nem kap bónuszt, jutalmakat vagy egyéb kompenzációt.

A jövőben fontolóra veszik, hogy személyi testőröket biztosítanak a további, alkalmazásban nem álló vezetőknek is, különösen az elmúlt hónapok eseményei miatt.

Azóta történt

Előzmények