Hirdetés

Tiltakoznak a gyerekeknek szóló Instagram ellen

Egy érdekképviseleti csoport arra sürgeti Mark Zuckerberget, hogy semmiképp ne indítsa el a gyerekeknek kitalált Instagramot.

Egy érdekképviseleti csoport nemrég felszólította Mark Zuckerberget, a Facebook ügyvezetőjét, hogy ne hozza létre és ne indítsa el a 13 év alatti gyerekeknek kitalált Instagramot.

Hirdetés

A csoport állásfoglalása szerint egy ilyen platform nagy veszélynek tenné ki a gyerekeket. A Campaign for a Commercial-Free Childhood kritikája olyan időkben éri Zuckerberget, amikor egyébként is nagy gondja van a Facebooknak és a többi közösségi platformnak azzal, hogy megvédje a gyerekeket a káros és nem megfelelő tartalmaktól, zaklatóktól, tévinformációktól, akár halálos, de minimum értelmetlen kihívásoktól vagy magától a technológia túlzott használatától.

A Facebook nem reagált a felszólításra.

A CCFC szerint az Instagram visszaél azzal, hogy a fiatalok folyamatosan a készüléküket nyomkodják, mert attól tartanak, hogy lemaradnak valamiről – vagy éppen folyamatos visszajelzéseket, jóváhagyásokat akarnak gyűjteni azzal, hogy fotókat tesznek közzé magukról. A CCFC szerint az, hogy a platform a megjelenésre és a felhasználók önprezentálására fókuszál, nagy problémát okoz a gyerekek magánszféráját és jóllétét illetően is.

Hozzátették: a Facebooknak biztosan jó lenne további értékes családi adatokat begyűjteni és újabb generációnyi felhasználót bevonni az Instagram alá – de szerintük így a fiatal gyerekek így még többet nyomkodják majd az Instagramot, ami azért is gond többek között, mert rendkívül sebezhetőek a platform manipulatív mivolta és funkciói miatt.

A CCFC egy olyan nonprofit szervezet, amely szerint hatalmas probléma a világban a gyerekeket célzó marketing és a túl sok képernyő előtt töltött idő. A szervezet szerint mindez káros a gyermekek egészséges fejlődésére nézve, ezért mindent megtesznek, hogy megszűnjön a gyerekeket célzó marketing.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények