Soha nem volt még ennyi ultragazdag milliárdos a Forbes szerint

2755 dollármilliárdos került a Forbes éves listájára, a szakértők szerint a nagyon-nagyon gazdagok sokkal-sokkal gazdagabbak lettek az utóbbi egy év során.

A Forbes idén is kiadta a világ dollármilliárdos embereinek toplistáját, a mostani viszont több szempontból is rekordot döntött.

Hirdetés

Például azért, mert ezúttal már 2755 milliárdos szerepel rajta. A toplista élén zsinórban negyedik éve Jeff Bezos, az Amazon alapítója áll. A Forbes hangsúlyozta, hogy az ultragazdag emberek tábora nagyot nőtt azon év alatt, amikor is a világjárvány következményeinek hatására számos régió gazdasága küszködik, emberek tömegei küszködnek megélhetési és/vagy lakhatási problémákkal világszerte.


[+]

Az idei évben ráadásul a milliárdosok összvagyona már 13,1 billió dollárt tett ki, tavaly ez az érték még 8 billió dollár volt. Randall Lane, a Forbes tartalomigazgatója szerint a nagyon-nagyon gazdag emberek sokkal-sokkal gazdagabbak lettek.

Tavaly Elon Musk, a Tesla ügyvezetője még csak a 31. helyen állt a listán, most a 2. helyen található. A top 5-ben ott van a luxustermékekkel foglalkozó LVMH ügyvezetője, Bernard Arnault, Bill Gates, a Microsoft alapítója, Mark Zuckerberg, a Facebook ügyvezetője.

Az elmúlt két évtizedben most először nem fért be a top 5-be Warren Buffett befektető és üzletember, a Forbes toplistáját egyre inkább a technológiai szektor ügyvezetői töltik fel. Az idei listára 493 új szereplő fért fel, többek között már a Bumble randiapp ügyvezetője, Whitney Wolfe Herd is – pedig a cége csak tavaly jelent meg a tőzsdén.

Azóta történt

Előzmények