A YouTube fejest ugrana a metaverzumba és a blockchainbe

A Web3-asnak mondott technológiákkal közösségi élményt vinne a gamertartalmakba és kiaknázná a feltörekvő technológiákat a platform.

A YouTube a napokban arról értekezett, hogy 2022-ben a blockchainre és a metaverzumra építve használná ki a feltörekvő technológiákban rejlő lehetőségeket, továbbá közösségibb élményt vinne a gamertartalmakba.

A felhasználók megragadása, a Tiktok és az Instagram jelentette verseny miatt jobb útmutatást ígértek a jövőbeli funkciók kapcsán – az NFT-k bevezetését már a múlt hónapban jelezték. Most azt is közölték, biztonságosabbá tehetik azokat. A szektor gyakorlatilag vadnyugattá változott, csalások, átverések, pénzmosás és jogsértések tömege jellemzi sokasodó jelentések szerint, mivel csak elenyésző mértékben használják tisztességesen és eredeti ötlete alapján a technológiát.

A YouTube szerint elképzelhető, hogy a videós kínálatot használnák az NFT-k hitelesítésére. Így valóban egyedi videót, fotót, alkotást lehetne vásárolni a kedvenc influenszerektől, ez állítólag jövedelmező lenne a tartalomgyártóknak, és izgalmas a rajongóiknak.

A YouTube fejlesztései kapcsán elsőbbséget élvez továbbá a metaverzum is – konkrét elképzeléseket nem vázoltak, de a metaverzumban való közös videózás ötletét megemlítették, továbbá a játékokat tennék „élőbbé”.

Azóta történt

Előzmények