A Windows 7-ben letiltható lesz az Internet Explorer

Úgy tűnik, a Microsoft megtette a maga lépését, mellyel feltehetően az Európai Unió vizsgálatára reagálnak, amelyet az Internet Explorer Windowsba ágyazottságát felpanaszoló Opera Software kérésére indítottak el.

Hirdetés

Néhány napja a Windows 7-et tesztelő bloggerek figyeltek fel egy eddig nem emlegetett eszközre, egy vezérlőpultra (Windows Features), ahol bizonyos, a Windowsba épített, bootoláskor betöltődő programok indítását lehet egyszerű módon letiltani.

Windows 7
Forrás: chris123nt.com

A hírek arra késztették Jack Mayót, a Microsoft egyik fejlesztési vezetőjét, hogy a hivatalos e7blog-ban közzétegyen egy bejegyzést ezzel kapcsolatban. Maga a cég egyébként a szöveg pénteki megjelenése után nem kívánta kommentálni azt a feltevést, hogy az új eszköz kapcsolatban állhat a trösztellenes eljárással.

A blogokban látható box igen sok alkalmazás engedélyezését és tiltását teszi lehetővé, az IE 8 mellett egyebek között a Windows Media Player (2007-ben ennek beágyazottsága miatt büntette meg az EU a Microsoftot), a Windows Media Center, a Windows DVD Maker, a Windows Search, az XPS Viewer and Services stb. menedzselését.

Azóta történt

Előzmények