Több ponton is módosul a Windows 7

Hirdetés

A Windows 7 béta tesztelőinek visszajelzései alapján többféle módosítás várható a Microsoft új operációs rendszerének kódjában. A fejlesztői blogban közzétett információk alapján a kiadásra jelölt változat több jól érzékelhető változtatáson is át fog esni: csiszolnak a tálcán, a helyi menükön, az ikonokon, a felhasználói témákon és a hanglejátszás megbízhatóságán is, de nem kímélik a Media Playert és a Windows Explorert sem. A most publikált változtatások csak egy kis szeletét képezik a teljes továbbfejlesztési palettának, amelyek közül néhány csak a „motorháztető alatt” lép életbe, vagyis nem grafikus jellegű.
Amióta a Windows 7 próbaváltozata elérhetővé vált a nagyközönség számára, több százezer felhasználó vetette rá magát a szoftverre, gondosan kutatva hibák és problémák után. Nekik köszönhetően Redmond rövidesen a visszajelzések és vélemények valóságos özönét fogadta: eddig összesen mintegy 500 ezer javaslatot regisztráltak, a sűrűbb napokon tizenöt másodpercenként érkezett üzenet. A lelkes tesztelők visszajelzései alapján a Microsoft több mint kétezer szoftverhiba kijavítását tervezi a közeljövőben.
A hardveres támogatási csoportnak is bőven akadt munkája: mintegy 10 millió eszközt katalogizáltak, amelyek körülbelül 75 százaléka problémamentesen működött a Windows 7 előtelepített drivereivel. Általánosságban véve a többi alkatrész csatolója is elérhető volt a Windows Update weboldaláról vagy a hardver gyártójának weboldalára mutató hivatkozást követve.
A Windows 7 végleges változata a legfrissebb hírek szerint már idén ősszel megérkezhet.

Azóta történt

Előzmények