W10 Creators Update: megjött az első hibajavítás

A hivatalos terjesztés kedden indult, és azonnal javítócsomag is érkezett hozzá. Aki manuálisan frissített, kumulatív pakkban juthat a frissítéshez.

Hivatalosan is elérhetővé vált a Windows 10 Creators Update, tehát a Windows 10 beépített frissítőközpontján keresztül is elkezdődött a csomag terítése. A starttal egy időben kijött egy kumulatív frissítés is azoknak, akik manuálisan már feltették a Creators Update csomagot. A KB4015583 néhány frissen felfedezett hibára nyújt orvosságot, ezen felül biztonsági fejlesztéseket tartalmaz.

A KB4015583 megoldja a frissített időzónával kapcsolatos hibákat, biztonsági frissítést tartalmaz a Scripting Engine, a libjpeg képfeldolgozó könyvtár, a Hyper-V, a Windows kernel-mode driverek, az Adobe Type Manager Font Driver, az Internet Explorer, a grafikus komponensek, az Active Directory Federation Services, a .NET keretrendszer, a Lightweight Directory Access Protocol, a Microsoft Edge és a Windows OLE alrendszerekben.

A Creators Update (munkacímén Redstone 2) számos újdonságot hozott, egyrészt bekerült a Game Mode és a holografikus interfészmegújul az Edge, illetve új alkalmazások, biztonsági beállítások is részét képezik a csomagnak. A kötelező telemetria mértéke a felére csökkent.

Azóta történt

Előzmények