Felezi kötelező telemetriáját a Windows 10

A Creators Update érkezésével átláthatóbb lesz az adatküldési rendszer, az alapszintű adatszolgáltatás bár kötelező marad, kevesebb információt tartalmaz.

Lassan két éve, a Windows 10 megjelenése óta nem változtatott érdemben a Microsoft a telemetriás adatok beküldési rendszerén. Az április 11-én megjelenő frissítőcsomag, a Creators Update végre részben válaszokat ad a felhasználóknak, és lehetőséget a visszafogottabb adatgyűjtésre.

Most először hozzák nyilvánosságra, az alap adatküldés pontosan milyen információkat tartalmaz, illetve a nagyobb információmennyiséget tartalmazó Full csomagról is részletes összesítőt olvashatunk. A felhasználók tehát választhatnak a Basic és Full telemetria közül, teljesen kikapcsolni továbbra sem lehet majd.

A Basic egyébként Terry Myerson (Windows and Devices üzletágvezető) blogbejegyzése alapján feleannyi adatot továbbít Redmondba, mint korábban. A vállalat ugyanis realizálta, hogy feleslegesen gyűjtöttek bizonyos információkat, amikre valójában nincs feltétlenül szükség. A részletes adatlistát a TechNeten lehet elolvasni, az ide feltöltött dokumentumok száma folyamatosan gyarapodik majd az ígéret szerint.

Azóta történt

Előzmények