Globális közlekedési programot indított a Visa

Az új Visa Ready for Transit elnevezésű program egyszerűsíti a fizetési megoldások hitelesítését az üzemeltetők és a közlekedési megoldásokat szállító vállalatok számára.

A Visa bejelentette, hogy elindította a Visa Global Transit Solutions elnevezésű új programját, ami a debit, a hitelkártyás és a pre-paid egyenleges megoldások beléptető kapuknál és buszos fedélzeti jegyleolvasókon történő használatát hivatott meggyorsítani. Ez a tömegközlekedést használók számára gyorsabb és kényelmesebb utazási élményt teremt világszerte.

„A Visa a londoni tömegközlekedési vállalat fontos partnere. Azt a tudást és tapasztalatot, mellyel elértük az egymilliárd érintésmentes utasszámot a londoni tömegközlekedésben, arra használjuk fel, hogy világszerte segítsünk a tömegközlekedés-üzemeltetőknek átállni a készpénz és jegyek használatáról az érintésmentes fizetési módszerekre a buszokon és vonatokon” – mondta el Michael Lemberger, a Visa európai termékigazgatója. Londonban „Az utazások 40%-a után érintésmentes kártyával vagy mobillal történnek a fizetések, és úgy tapasztaltuk, hogy a világ minden tájáról, több mint 100 országból használtak már kártyát a rendszerünkben” – nyilatkozta Shashi Verma, a londoni tömegközlekedési vállalat, a TfL technológiáért felelős vezetője.

A globális program az alábbi pilléreken nyugszik:

  • tanácsadás: A Visa Global Transit Solutions csapata a londoni központi csoportból és regionális szakemberekből áll, akik a világ minden táján támogatást nyújtanak az érintésmentes fizetési megoldások telepítésében, valamint iránymutatást és gyakorlati segítséget is biztosítanak
  • keretrendszer: A Visa megalkotta backoffice keretrendszerét, a Mass Transit Transaction modellt, amely az érintésmentes fizetéseket a közlekedésüzemeltetők méretétől vagy díjszabásától függetlenül képes kezelni. A Visa modelljének segítségével az üzemeltetők rugalmas viteldíjak széles körét kínálhatják, beleértve a rögzített díjakat, a távolság- és időalapú, valamint a többmódozatú díjszabást, kiegészítve olyan funkciókkal, mint a díjplafon, kedvezmények és késés miatti visszatérítések
  • eszközök és sztenderdek: A Visa Global Transit Solutions fontos részét képezi a Visa Ready program fizetési technológiákkal való kibővítése a tömegközlekedés üzemeltetői számára. A Visa Ready for Transit lehetővé teszi a technológiai vállalatok számára a Visa által nyújtott, magas biztonsági elvárásoknak megfelelő hitelesítést, amely megbízható és megnyugtató megoldást nyújt a tömegközlekedés-üzemeltetőknek. A Visa Ready for Transit program kezdeti szakaszának résztvevői a Worldline és a Vix Technology nyílt visszacsatolású, érintésmentes megoldásokat kínálnak a közlekedési szolgáltatóknak világszerte
  • a közlekedés jövője: A Visa az eddigi tapasztalatok alapján úgy döntött, hogy a londoni innovációs központ lesz a jövő közlekedését – beleértve az autós, légi és tömegközlekedést – kiszolgáló értékesítési megoldások epicentruma. A Visa az üzemeltetőkkel, technológiai kivitelezőkkel, fintech vállalatokkal és más szakemberekkel karöltve vizsgálja az ügyfelek utazásainak minden aspektusát, és együttműködésben teremti majd meg az új utazási élményeket

A Visa közelmúltban kiadott „Cashless Cities” jelentése szerint a digitális fizetési megoldások lehetővé teszik az önkormányzatok számára a közlekedési- és jegyrendszerhez kapcsolódó kiadások jelentős csökkentését. A tanulmány alapján a közlekedési vállalatok 14,5 centet költenek mindegy egyes dollár után a hagyományos fizetési rendszerben, míg a digitális fizetés után ez az összeg mindössze 4,2 cent.

A következő hónapok során a Visa Global Transit Solutions programja még szélesebb körben bővíti kínálatát a visszaélések kezelésétől a háttérirodai szolgáltatásokon át az ügyfélélmény optimalizációját célzó marketing programokig bezáróan.

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig az a nézet tartotta magát, hogy az igazi játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szükségük. Ez mára megváltozott, és a gamer laptopok sem maradnak le az asztali nagytestvér mögött.

Azóta történt

Előzmények