Holnap nyílik az Okos Város Kiállítás

Először rendeznek ilyen tematikájú kiállítást a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen.

A november 8-án nyíló kiállítás a vele egy időben megrendezésre kerülő 4. Magyar Jövő Internet Konferenciához kapcsolódik, melynek célja az okos városfejlesztési tervek, megvalósítási technológiák és az eddig elért eredmények bemutatása, elsősorban az okos közlekedés, okos közszolgáltatások, okos egészségügy és okos otthon témakörökben. Emellett a kiállítás lehetőséget ad az érintett önkormányzati és vállalati vezetők személyes találkozására is.

A 4. Magyar Jövő Internet Konferencia előadásaiban szó lesz a jövő internetalapú megoldásairól és várható trendjeiről, valamint arról, hogyan lesz egy város élhetőbb, fenntarthatóbb, egészségesebb és gazdaságosabb a smart technológiák alkalmazásával, és hogyan tudják az okos megoldások nem csak egy város, hanem egy egyén életét, otthonát is kényelmesebbé tenni. Az Okos Város Kiállítás több mint 20 kiállítójának standján pedig az ezekhez kapcsolódó koncepciók, tervek, tapasztalatok, problémák, megoldások, okos eszközök és alkalmazások jelennek majd meg.

A rendezvény kiállítása az alábbi fő témacsoportokra fókuszál, elsősorban az állam, az önkormányzatok, a tudomány, a gazdaság és a civil szféra párbeszédére építve:

  • hazai és nemzetközi okosváros-fejlesztési projektek, elért eredmények
  • vállalatok által bemutatott okosváros-megoldások
  • gépjárművezetést támogató rendszerek, automatizált vezetési megoldások

A rendezvény látogatói célcsoportjai:

  • állami és önkormányzati hivatalok, intézmények képviselői
  • közlekedési, közmű- és iparvállalatok
  • egészségügyi, oktatási, kulturális és sport intézmények üzemeltetői, fenntartói, műszaki vezetői, akik érdeklődnek a szolgáltatások minőségét és hatékonyságát növelő új technológiák, okos eljárások iránt

A kiállítóknak lehetőségük lesz arra is, hogy a kétnapos szakkonferencián előadások tartásával hívják fel a látogatók figyelmét termékeikre, szolgáltatásaikra.

A konferencia és a kiállítás közös rendezvényére – a Tudomány hónapja keretében – 2017. november 8-9.-én kerül sor a főrendező Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Központi épületében. A kétnapos kiállítás és szakkonferencia ingyenes, de a konferencián való részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a www.hte.hu/mjik2017 lehet, a konferencia és kiállítás részletes programja pedig az http://www.okosvaros.bme.hu/ oldalon érhető el.

Azóta történt

Előzmények