Több mint 10 milliárd dollárnyi kedvezményt kaphat az Intel

A Biden-kormány jelenleg is egyeztet, több mint 10 milliárd dollárnyi kedvezményt kaphat a chipgyártáshoz a jelentések szerint az Intel.

A Bloomberg forrásai szerint a Biden-kormány jelenleg is tárgyalásokat folytat, és végeredményben több mint 10 milliárd dollárnyi támogatást kaphat az Intel a chipgyártáshoz.

Az Intel csomagját kölcsönök és közvetlen támogatások alkothatják, hivatalosan a jelentéshez nem fűznek megjegyzéseket.

Az USA kereskedelmi minisztériuma mindenesetre két kisebb támogatást már kiosztott, Gina Raimondo kereskedelmi miniszter szerint pedig hamarosan jönnek a nagy bejelentések is a 39 milliárd dolláros programban, melynek célja a chipgyártás és az ellátási lánc felpörgetése, gyárak építése, a termelés fokozása.

Az Intel dollártízmilliárdokat költene Arizona, Új-Mexikó és Ohio államokban, utóbbiba a világ legnagyobb chipgyárát építenék. A WSJ szerint azonban elhalasztják a projektet, mert lassul a chippiac és lassan jönnek a támogatások. Az rejtély, hogy ha a mostani támogatások fényében újra felgyorsul-e a projekt, és mi lesz a hasonló cipőben járó TSMC-vel. A Micron és a Samsung hasonlóan jelentkeztek a programba, és építenek új amerikai chipgyárakat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények