Lassul a chipszektor, elhalasztja a gyárépítést az Intel

A lassuló chipszektorra hivatkozva elhalasztja a 20 milliárd dolláros, Ohióba tervezett gyár építését az Intel.

Az AI-trend alapvetően minden céget az egekbe repít most árbevétel és üzleti eredmények terén, bár a befektetők nem minden cégnél voltak elégedettek a növekedések mértékével. Az AI-hullám ellenére a chipszektor továbbra sincs a legjobb bőrben, az Intel pedig megint lassuló chipszektort emleget.

Ennek hatására az Intel úgy döntött, elhalasztja a 20 milliárd dolláros, Ohióba tervezett gyárának építését, így a már megkezdett építési munkálatok csak később fejeződnek be.

Eredetileg már jövőre beindították volna a chipgyártást, de most úgy néz ki, hogy csak 2026 végére fejezik be az építkezést.


[+]

Az Intel a döntés ellenére elkötelezett a projekt mellett, és folytatják az építést. Hozzáteszik, ekkora projekteknél gyakran változnak az időpontok.

A hagyományos szerverek és PC-k piacán tapasztalt bizonytalan chipkereslet miatt azonban az Intel a vártnál gyengébb jóslatot adott az első negyedéves eredményekre. A költekezés alapvetően az AI-s adatközpontokra irányul, ahol az NVIDIA dominál, az AMD pedig próbál feltörni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények