Uborkaszezon: A Google Maps megtalálta Jézust!


Az IT.news Paranormális Talajerózióért Felelős Divíziója korszakos jelentőségű felfedezést tett a Google Maps segítségével a zöldellő perui dombok között. Mint péntek délutánonként rendesen, ma is nagyfelbontású műholdképek segítségével pásztáztuk az Andok nyugati lankáit, keresztény szentek felbukkanására várva. Hogy az említett gyorsreagálású egység létrehozása nem volt erőforráspazarlás, azt a most következő szenzációs bejelentés csattanós válasszal bizonyítja: megtaláltuk Jézust!


"Emeld fel a követ, és ott leszek, hasítsd szét a fát, és megtalálsz." (Tamás)

Azon örökös fanyalgóknak, akik a fenti kép kapcsán rögtön a szerkesztőség tagjainak a Photoshop kezelése terén szerzett jártasságát kezdenék firtatni, azt javasoljuk, tekintsék meg a helyszínt saját maguk is a Google világatlaszában. – Na, ugye!

A térképszoftverhez kapcsolódan további örömteli bejelentenivalónk is van. Minden bizonnyal nagy megnyugvással fogadja e hírt minden olvasónk, aki nem az Egyesült Államokból vagy Nagy-Britanniából olvas minket: a Google Maps brit kiadása szerint immár hivatalosan is létezik a világ többi része! A maps.google.co.uk oldal a jelek szerint szakított azzal a gyakorlattal, hogy a világot olyannak ábrázolja, amilyennek George Bush amerikai elnök szerint kellene lennie (lásd a lenti ábrát). Az IT.news természetesen megérti, hogy az USA és Nagy-Britannia szempontjából a potenciális biztonsági fenyegetést jelentő országok festőecsettel történő semlegesítése a nemzetvédelem egészen forradalmian új megközelítését jelentik, ugyanakkor az érintett 5,64 milliárd földlakó nevében mégis köszönetünket fejezzük ki abból az alkalomból, hogy létezésünk ily módon legitimitást nyert.

Ezen ünnepélyes hangulatban kívánunk minden kedves olvasónknak kellemes hétvégét!


"Here be dragons" – Forrás: maps.google.co.uk (2005. április 29.)

 

Azóta történt

Előzmények