A Yahoo lenyomta a Google-t

Hirdetés

A Yahoo internetes keresője több mint 20 milliárd webes dokumentumban keres, közel kétszer annyiban, mint a Google – legalábbis ezt állítja a cég a kereső hivatalos blogjában. Ez önmagában még nem jelenti azt, hogy a Yahoo Search okosabb vagy relevánsabb találatokat ad, ám maga a tény, hogy sikerült beelőzni a sokáig a legátfogóbb keresőnek tartott Google-t, jelentős marketingerővel bír.

Az internetvállalat szerint a kereső látókörét nemrég bővítették 20,5 milliárd internetes objektumra, ami körülbelül 19 milliárd különféle dokumentumot – például HTML-oldalt vagy PDF-fájlt – és 1,5 milliárd képet takar. Ezzel szemben a Google 11,3 milliárd objektumot – 8,2 milliárd weboldalt és 2,1 milliárd képet – indexel. Korábban a Yahoo sosem közölt számadatokat a kereső adatbázisának méretéről.

A Google a hír kapcsán jelezte, hogy kétkedéssel fogadja a Yahoo által közölt számokat, de ennél bővebben nem kívánta kommentálni a bejelentést. Az azonban szinte borítékolható, hogy a visszafogott reakció egy számháború kezdetét jelzi. Szakértők szerint egyébként hivatalos auditrendszer híján lehetetlen ellenőrizni a keresők indexelt dokumentumokra vonatkozó állításait.

A Yahoo a tavalyi év elején váltott sebességet, és szegődött szorosan a Google nyomába, melynek keresőtechnológiáját – három és fél év után – akkor cserélte le saját fejlesztésű motorjára.

Azóta történt

Előzmények