Eltörli az EU-s roamingdíjakat a Vodafone

Pont három hete adtunk hírt róla, hogy győzött a lobbi, és marad a roamingdíj. Az Európai Tanács ugyanis megszavazta, hogy a korábbi, európai parlamenti döntéssel szemben mégse töröljék el idén karácsonykor a barangolási díjat.

Eddig is elérhető volt a Vodafone hálózatán az EU napijegy, amivel minden ügyfél (legyen az üzleti vagy lakossági) szabadon (a belföldi díjaiért) használhatta a szolgáltatását az unió területén. Ez egy napra 990 forintba került.

Március közepén jelentették be, hogy április elsejétől a VoIP is szabadon használható a Vodafone hálózatán az összes olyan csomaggal, amelyik rendelkezik adatforgalommal.

Április elsejétől az összes Red előfizetőnek eltörlik a roamingdíjakat, illetve megérkeztek új Red (Eu) csomagok is. A hívásfogadás, a hívásindítás, illetve az sms díjak is ingyenesek lesznek, emellett az adatforgalom is felhasználható az EU területén. Ha az előfizetésben foglalt 500 MB-on felül további adatforgalomra van szükség, a helyi díjakért bővíthető a keret. Lakossági és üzleti előfizetőknek egyaránt elérhető az opció.


[+]

A három új lakossági díjcsomag: Red Basic EU, 500 MB adattal 9990 Ft/hó, a Red Medium EU 11 990 Ft/hó 2 GB adatforgalommal és a Red Extra EU 14990 forintért 4 GB osztható adatkerettel. Minden Red csomaghoz május 31-ig ingyenesen jár a Red Mozi szolgáltatás.


(forrás: Vodafone.hu) [+]

A Red Mozit május végéig minden Red csomaggal díjmentesen lehet kipróbálni. Az új Red Extra EU szolgáltatáscsomag magába foglalja a Red Mozi előfizetést is. A többi Red csomag esetében a kipróbálási időszakot követően a Red Mozi szolgáltatás havi 1990 Ft-ba kerül majd, de ezért az árért a Vodafone a korlátlan szórakozás mellett további havi 1GB PluszAdat-ot ad a Red Mozi előfizetőknek. A szolgáltatás több ezer órányi filmmel és sorozattal korlátlan tartalmat és minden héten legalább egy, Red Premier filmet is kínál, amelyet a Red Mozisok díjmentesen nézhetnek a premier hetében.

Az üzleti előfizetők számára is érkeztek új csomagok: a Business Red EU, 11 240 Ft/hó 500 MB adatkerettel, a Business Red EU Standard 4 GB adatforgalommal 15 240 Ft/hó díjért, ebben 50 perc nemzetközi hívás is szerepel, illetve a Business Red EU Premium, amely 10 GB adatforgalmat és az Európai Unió országaiba indított hívások is díjmentesek, ezért 19 990 forintot kérnek havonta. Minden üzleti Red csomaghoz jár a Microsoft Office365.


[+]

Megjelenik a Vodafone Napi Világjegy, ennek használata Afrikában (Dél-afrikai Köztársaság; Egyiptom; Ghána, Katar, Tanzániai Egyesült Köztársaság; Kongói Köztársaság; Lesothoi Királyság; Mozambiki Köztársaság) és Amerikában (Egyesült Államok, Kanada, Mexikó) egyaránt napi 1990 Ft-ba kerül, míg Ázsiában (Ausztrália, Dél-Korea, Fülöp-szigetek, Hongkong, India, Indonézia, Japán, Kambodzsa, Kína, Malajzia, Srí Lanka, Szingapúr, Tajvan, Thaiföld, Új-Zéland) napi 2990 Ft-ba.

Határozatlan idejű szerződés esetén minden tarifaváltás díjmentes, ahogy szerződéshosszabbítás esetén is. Határozott idejű szerződésről történő tarifaváltás esetén a „felfelé” váltás igénybevétele díjmentes, az azonos árkategóriában történő váltás esetében a Red EU roaming szolgáltatásra történő módosítás, egyszeri 10 000 Ft, melyet a következő számlában tüntet fel a Vodafone.

Azóta történt

Előzmények