A Telegram üzenetküldő betiltásáért kampányolnak Németországban

Boris Pistorius alsó-szászországi miniszter szerint erre a szélsőséges tartalmak terjedése, továbbá a Telegram hatóságokkal való együttműködésének hiánya miatt van szükség.

Németországnak törölnie kellene az Apple és a Google alkalmazásboltjaiból a Telegram üzenetküldőt, amennyiben az továbbra is figyelmen kívül hagyja a hatóságok együttműködésre való felszólítását – jelentette ki Boris Pistorius alsó-szászországi miniszter, aki közölte azt is, hogy elképesztő mértékben terjed a platformon a szélsőséges tartalom.

Németországban rengetegen hibáztatják a Telegramot, amiért az teret ad egy erőszakos, agresszív, szélsőséges szubkultúra virágzásának, továbbá az oltásellenes csoportok kedvence is ez a platform állítólag. Állítólag a Telegramon keresztül szervezkednek az erőszaktevők is.

Az app mögött álló fejlesztők csak annyit mondanak, nem térdelnek le a kormányzati cenzúra előtt – ezért aztán tüntetők és aktivisták is imádják, miután a közösségi oldalak egyre inkább engednek a kormányzati nyomásoknak az elszaporodott hazugságok, tévinformációk, fenyegetések, gyűlölet és összeesküvés-elméletek miatt.

Németországban állítólag fáklyás tüntetéseket is tartottak már a Telegram segítségével terjedő erőszakhullám miatt. Pistorius szerint az, ami a Telegramon történik, eleve megszegi az Apple és a Google szabályzatait, ezért fel kell függeszteni az app terjesztését. A Telegram egyébként néhány éve költözött Dubajba, a mostani ügyről nem kívánt nyilatkozni a cég, és a német igazságügyi minisztériumot sem segíti a szélsőséges egyének azonosításában.

Azóta történt

Előzmények