Brazília is betilthatja a Telegramot

A brazil legfelsőbb választási bíróság fontolgatja a Telegram üzenetküldő app betiltását.

Úgy tűnik, hogy a Telegram továbbra sem a hatóságok kedvence – Németország után már Brazília is azt fontolgatja, hogy betiltja az üzenetküldőt.

Hirdetés

A brazil legfelsőbb választási bíróság jelenleg azt mérlegeli, betiltsa-e a Telegramot, miután az nem reagál a felkérésekre, hogy segítsen megállítani a tévinformációk terjedését.

A Dubajból működő Telegram a második legnépszerűbb üzenetküldő Brazíliában, de helyi irodája nincs. A nagy port az kavarja, hogy rengeteg tévinformáció terjed a 2022-es választásokkal kapcsolatban, a folyamatba pedig egyébként sem folyhat bele olyan fél, amely nem rendelkezik helyi jogi képviselettel, amely betartaná a helyi törvényeket.

A választási bíróság a legtöbb nagy közösségi platformmal már megállapodott az álhírek és összeesküvés-elméletek szűréséről, a Telegram nem hajlandó reagálni az ügy kapcsán.

A brazil elnöknek egyébként 1 millió követője van a Telegramon, akik azután tértek át a platformra, hogy a Meta cégei (Facebook, Instagram és WhatsApp) törölték az elnök egyes bejegyzéseit.

Azóta történt

Előzmények