Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
goodboy007
senior tag
Remélem nem úgy fog működni a szűrés, hogy lesznek az egyenlők, meg az egyenlőbbek és a "rákos magyarok/parasztok" mondatért is bann fog járni majd...
[ Szerkesztve ]
"propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007
-
válasz
goodboy007 #1 üzenetére
Ez konkrétan megoldhatatlan feladat, mivel több alapjog is üti egymást, és az aktuális dominanciájuk enyhén szólva fluktuál.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
fatpingvin
senior tag
kevésbé hoz lázba mit akarnak szűrni, az irányt viszont, miszerint óriás techcégek tökeire lépni jó lesz, az tetszik.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
bambano
titán
politikus beszélt -> idiótának néz ki.
miért lett ez alapigazság a politikus elfekvőben?persze, legyenek felelősek a tartalomért. és ezt konkrétan hogy? látta már egyetlen politikus is, hogy milyen mennyiségű tartalom kerül fel ezekre a rendszerekre?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
fatpingvin
senior tag
ez eléggé úgy hangzik mint egy olyan probléma amit nem a döntéshozóknak kell megoldaniuk
rakják csak a tüzet alájuk, megérdemlik.
ahogy egy cimborám szokta mondani a kocsmapultnál: ha már felállítottad ezt a f*szt, üljél is bele.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
akaido
addikt
válasz
goodboy007 #1 üzenetére
Nyilván ez "pikírt" kérdés volt. 😈, hiszen Orwell "Gyuri" óta tudjuk, hogy a világ pont úgy működik, ahogy vázoltad...
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
Gargouille
őstag
Hát sok sikert az EU-nak hozzá. Túlnőtt rajtuk már ez a "probléma".
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
"Macron szerint a példa nélküli szabályozásokra nem csak az online gyűlölet elleni küzdelemhez van szükség, hanem azért is, hogy a nagy platformokat felelősségre vonhassák a tartalmaik miatt. Állítása szerint mindennapossá váltak az online zaklatások, a gyűlöletbeszéd, a rasszizmus, antiszemitizmus"
Az Amazonnak vagy az Apple-nek mi köze van a fentiekhez, ill. az ún. közösségi médiához? Ellenben hol marad a Twitter vagy a Tiktok?"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
Tajrexi
tag
válasz
bLaCkDoGoNe #8 üzenetére
Az a rész az új jogszabálycsomagra vonatkozik, amiben ezeket a cégeket szabályoznák. A cikkben a kettőt összemosták.
Amúgy az Amazoné a világ legnagyobb livestream szolgáltatása, a Twitch. Ha a YouTube közösségi médiának számít, akkor az is az.
-
strogov
senior tag
"persze, legyenek felelősek a tartalomért. és ezt konkrétan hogy?"
Amit algoritmus rak eléd azért az algoritmus felelős. Közvetve pedig annak fejlesztője. Ha az algoritmus nyílt, akkor pontosan látható mi az amiért a felhasználó saját magát okolhatja, és mit kellene változtatni, hogy megszűnjön a "kellemetlen" állapot.
Ha nem hozza nyilvánosságra akkor (szerintem) a tartalomszolgáltató felelőssége bizonyítani, hogy a felhasználó okolható azért amit kapott. Ha nem tudja bizonyítani akkor viszont felelőségre vonható. -
joey04
titán
ezek teljesen hülyék.
"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Az észrevételed teljesen jogos, a Twitch-ről teljesen megfeledkeztem, köszi.
[ Szerkesztve ]
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
bambano
titán
[link] Eszerint 2021-ben PERCENKÉNT 300 óra videót toltak fel a youtube-ra. Ezek alatt gyakran van fórum és vita.
Egész pontosan mivel is lehet ekkora adattömeget ellenőrizni arra vonatkozóan, hogy van-e benne káros tartalom?
A tecsőnek 30 millió látogatója van per nap. Vajon ezek hány százaléka kap valami nem kívánatosat? Nyilván ez a szám magas, hiszen politikusok ráugrottak a témára. Ez napi milliós panaszt jelenthet.gondolom a facebook is hasonló nagyságrendben tocsog az ellenőrizhetetlenségben.
-
Tajrexi
tag
A 17-es cikkelynél is hasonló észrevételek voltak. Egyébként valamilyen szinten ez ma is működik, amikor bevétel szerzést kikapcsol bizonyos videók alatt a YT, csak mert elhangzik benne egy káromkodás az első pár másodpercben. El tudom képzelni, hogy a tartalom szűrő rendszerükön állítanak, hogy ha elhangzik benne pár nem kívánatos szó, akkor letiltják majd az EU-n belülre a videó megtekintését.
-
bambano
titán
a tartalomszűrő rendszerük nem működik.
hogyan szűrsz ki egy videót, amiben felismerhetetlen nyelven vagy nyelvjárásban beszélnek? sehogy. pláne hogyan szűröd az élő beszélt szlenget? sehogy.
kizárólag emberi monitorozással menne, de annyi embert nem lehet rentábilisan felvenni, például úgy, hogy a fenti link szerint 2.6 milliárd dollár mínuszban van a komplett tecső platform.szerk: ráadásul a tecső pont az a platform, amelyik a legerősebb pénzügyi háttérrel rendelkezik. a kisebbek hogyan csinálják meg azt, ami a nagyobbaknak sem megy?
[ Szerkesztve ]
-
De, miért pénzbüntetés? Attól nem tűnik el a tartalom. Első esetben egy napra, aztán egy hétre, és így tovább blokkolják a szolgáltatást az EU -ban! Nem lesz FB, Google, Amazon, Apple. Nem nagy ügy. Tessék engem megvédeni az ilyen szemét, mocskos, imperialista gyűlöletbeszédtől!
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
És gondolom ez a törvény vonatkozni fog a többségi (fehér/hetero) társadalom védelmére is, ugye? Főleg a kommentszekciókban, ahol bizonyos kisebbségek késeléssel fenyegethetik a bizonyos nem kisebbséghez tartozókat, de a faszabúk szerint ez nem fenyegetés...
Ellenben ha én leírom, hogy "szerintem gyáva vagy" az 30 nap pihit ér....
Tényleg át kellene gondolnia a faszabúknak a moderálási módszereiket, mert most már inkább dühítő mint szánalmas.Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.
-
strogov
senior tag
"Egész pontosan mivel is lehet ekkora adattömeget ellenőrizni arra vonatkozóan, hogy van-e benne káros tartalom?"
Kurváknak is be kellene tartani a törvényeket. Ha nem tartják be, megkapják a büntetésüket. Nem kötelező kurvának állni, viszont kötelező betartani a törvényeket.
IWIW nélkül is megvan a világ, FB nélkül is meglenne. Nem kötelező üzemeltetni egy site-ot ha nem képes ellenőrizni a tartalmát. Ráadásul mint kiderült sok millió felhasználónál nem is akarta ellenőrizni. -
bambano
titán
értem.
és a kurvákkal mit csinálnál, ha lenne belőlük mondjuk Magyarországon is hárommillió?
két alapprobléma van, ami soha nem kerül szóba:
1. az amcsi adatvédelmi törvények pont fordított logikával működnek, mint az eu-s. vagyis alapvetően esélytelen egyezségre jutni.
2. az fb, a gugli, meg a többi már túl nagyra nőtt ahhoz, hogy foglalkozzanak ilyen piszlicsáré kis piaccal, mint az eu. mi vagyunk azok, akik a pénzügyi tervekben a "maradék" sort alkotjuk. valójában milyen valós érdeke van az fb-nek meg a tecsőnek, hogy bármiféle eu-s rendelkezés kedvéért bármit is tegyen?Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Gargouille
őstag
Tök egyetértek veled, valóban a törtvény betartása nem lehet annak függvénye, hogy ez kényelmetlen vagy sem, az adott vállalkozásnak. Ez teljesen jogos, különben eleve nem beszélhetnénk jogállamokról, ezen az alapon bárki megkérdőjelezhetné bármelyik jogszabályt, amit "aránytalanul nehéz betartania".
Ugyanakkor Bambano-nek sajnos teljesen igaza van abban, hogy a valóság már régen túllépett ezeken a jogszabályi kereteken, ezek a cégek már akkorára nőttek, hogy max akkor vennék észre az egyes országokat és államokat, ha lenéznének, hogy épp min tapos a lábuk.
Ha szándék lenne rá, akkor az FB vagy a Google akármelyik kormányt is bedönthetné seperc alatt. Az FB betiltása például totális öngól lenne bármelyik kormány számára, gyakorlatilag a
ostoba egységsugarúak tömegenépharag, egy pillanat alatt elmosná őket.Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
strogov
senior tag
Ha a kurvák ingyen dugnának, akkor szükség is lenne 3 millióra. Úgy gondolom az ingyenes modell hosszútávon nem lesz tartható ezeknél a platformoknál sem, mert a moderáció sokkal nagyobb figyelmet, és emberi erőforrást igényel mint amit jelenleg beletesznek.
Mivel US cégek, így nyilván a bevételeik jelentős része (Google 45%) otthonról van. A Google bevételének 30% EMEA, és 15% APAC. Tehát a hazain kívüli legnagyobb piacról van szó. A 30% messze van a kerekítési hibától ... vagy nálatok elég nagyot kerekítenek.
-
bambano
titán
válasz
Gargouille #22 üzenetére
az én álláspontom nem az, hogy be kell-e tartani egy törvényt, ha kicsit kellemetlen a betartása.
az én álláspontom az, hogy szabad-e hozni olyan törvényt, amiről látszik, hogy *lehetetlen* betartani. és meg kell-e felelni egy ilyen törvénynek.én már kerek-perec megmondtam a főnökömnek, hogy az eu előző ámokfutását nem vagyok hajlandó betartani. készüljön fel rá lélekben.
-
Gargouille
őstag
"az én álláspontom az, hogy szabad-e hozni olyan törvényt, amiről látszik, hogy *lehetetlen* betartani. és meg kell-e felelni egy ilyen törvénynek."
Tudom, pont ezt írtam le én is: "a valóság már régen túllépett ezeken a jogszabályi kereteken", csak lehet nem volt egyértelmű. Hozzád hasonlóképp gondolom, hogy hiába hozol törvényt róla, hogy márpedig holnaptól legyen zöld színű a hold, ettől az még nem lesz úgy.
Ezt sokkal korábban kellett volna szabályozni, de akkor kábé mindenki szart rá, most meg már kicsit elkésettnek tűnik, hogy ezt jogszabályi oldalról megfogják valahogy.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Necroman_Mk2
senior tag
Elvileg erre vannak az algoritmusok, hogy automatikusan szűrjék a nem kívánatos tartalmakat, illetve a felhasználói jelentés lehetősége is egyes platformokon, amikor egy élő ember néz rá a dologra. Persze ez az elképzelés, a gyakorlatban nem tudom, mennyire működik.
#8 bLaCkDoGoNe Szerintem csak random példákat hoztak fel nagy tech cégekre.
#18 Diabolis Szerintem egy késeléses fenyegetést, pláne nyilvános posztban, nem túrne meg az FB sem semmilyen rasszú embertől. Privát üzenetben meg szerintem lehet a rendőrséghez fordulni.
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
Necroman_Mk2
senior tag
1. Ezt ki tudnád fejteni, hogy mi az a fordított logika?
2. Lehet nem Európa a legnagyobb piac, de én azért több mint kb. félmillárd felhasználót nem írnék le. Pláne, hogy itt a fejlettség és infrastruktúra tekintetében %-osan jobbak is az arányok, mint Ázsia vagy Afrika nagy részén."Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
bambano
titán
válasz
Necroman_Mk2 #27 üzenetére
Európában nagyon sok minden úgy működik, hogy ami nincs explicit engedélyezve, az tilos. Amiről nem lehet biztosan tudni, hogy nem árt, az tilos. Amcsi fordítva működik: ami nem tiltott, az szabad, amiről nincs explicit infó, hogy árt, azt szabad.
Európában nincs félmilliárd felhasználó. Az eu lakossága kb. 380 millió ember volt, mielőtt brexitáltak. Ehhez képest Kína másfél milliárd, India is sok, pakisztán is, és nagyon jön fel Afrika. Európa nagyon könnyen belefuthat egy olyan pofonba, hogy egy veszteséges szolgáltatást akar drágítani, akkor inkább beintenek és kivonulnak.
-
Necroman_Mk2
senior tag
Aha, értem.
Hasonlóan gondolom én is, hogy a félmilliárdos Európában (figyelem, nem csak az EU-ra gondoltam!) nem mindenki felhasználó, de hasra ütésre legalább 400 millió ember igen. Mi több, ezek nagy többsége fizető, bevételt teremtő "kuncsaft", és bár világ majd 8 milliárdos népessége arányában kicsinek tűnhet (6 %), de egy épeszű globális cég nemigen mondana le a bevételeinek több mint 20 vagy akár 30 %-át kitevő régióról. Itt milliárdokról van szó!
Ahhoz nagyon durván rá kell taposni a tyúkszemükre, hogy kivonulás gondolata fölmerüljön bennük, de pl. a Google ezt meglépte Kínában. Igaz, ők se jókedvükben, hanem mert a szabályozással nem értettek egyet (meg valami kibertámadás is érte őket, ha jól emlékszem)."Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
bambano
titán
válasz
Necroman_Mk2 #30 üzenetére
de nem az számít, hány ember, hanem az, hogy mennyi a profit per user.
hiába fizet több díjat egy európai előfizető, ha a szabályozás olyan szigorú, hogy kevesebb marad belőle, mint egy nem szabályozott ázsiai piacon.percenként 300 óra videó feltöltés, ha egy moderátor 8 órai munkaidőben mondjuk 6 órányi videót tud megnézni és moderálni, akkor nagyjából 1.4 millió percnyi videó megy fel egy 8 órás műszakban, ebből egy ember 360 percet tud megnézni, vagyis kell egyszerre kb. 400 működő moderátor per műszak. mivel nagyságrendileg 5 emberből lehet kiadni egy 7x24-et, ez 2000 moderátori állás. az simán milliárdos tétel, amivel ha megterhelsz egy 380 milliós piacról származó bevételt, az elvárt profitrátát biztosan nem fogja teljesíteni, de még az is lehet, hogy mínuszos lesz.
szóval nagyon könnyen át lehet lökni egy bizniszt az üzembezárási ponton ilyennel, mint ahogy nálunk is megcsinálták ezt az idióta politikusok már legalább kétszer.
Új hozzászólás Aktív témák
it Emmanuel Macron francia elnök szerint az EU azon dolgozik majd, hogy a gyűlöletbeszéd miatt példa nélküli módon szabályozza a közösségi médiás platformokat.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Skoda, VW, Audi, Seat topik
- Bambu Lab X1 és P1P tulajok
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 / 4070 Ti (AD104)
- Ford topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Adobe Creative Cloud All Apps Licenc kulcs
- Olcsó aszatli gépek - 1-3 generáció , i3 - i5..., számla, 1 év gari
- Sony A6400 MILC fényképezőgép + Extrák! + Sigma 56mm + Sigma 16mm objektív
- ASUS TUF RTX 3070 doboz, 3 hó magyar garancia
- Eladó Dell XPS 13" 9370 - I7 8550U/8GB/256GB/4K UHD IPS Touch kijelző
Állásajánlatok
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest