Széles sávban dupláztunk

A hatóság adatai szerint 2005-ban a széles sávú internet-hozzáféréssel rendelkező előfizetők száma 92,5 százalékkal, 482 ezerre nőtt. Az NHH közleménye arra is kitér, hogy a szolgáltatói Általános Szerződési Feltételek (ászf) vizsgálata során nagy számban állapítottak meg hiányosságokat.

Mint kiderült: az ászf-ek csak alig 28 százaléka részletezte a szolgáltató egyoldalú szerződésmódosítása esetén az előfizetőt megillető jogokat, valamint a dokumentumok több mint felében nem szerepeltek a rendszeres karbantartás feltételei, és a szolgáltatók több mint felénél nem voltak megfelelőek a hibabejelentési, panaszkezelési dokumentumok. A számhordozhatóság körülményeit vizsgálva kiderült, hogy a szolgáltatók ászf-jei, valamint belső utasításai esetenként eltértek a vonatkozó kormányrendelet előírásaitól, illetve hogy az ászf egyáltalán nem, vagy nem kellő részletességgel tartalmazta a számhordozás szabályait.

Az NHH egyben honlapján közzétette 2006-os piacfelügyeleti tervét, amely a hatóság által már 2005-ben is vizsgált területek mellett kiegészült az elektronikus hírközlési szolgáltatások minőségi paraméterei vállalásának és azok betartásának ellenőrzésével, valamint az elektromágneses kompatibilitás vizsgálatával.

Azóta történt

Előzmények