Egymilliárd forint széles sávú internetre

A Gazdasági Versenyképesség Operatív Program keretében Magyarország üzletileg kevésbé vonzó településeinek önkormányzatai és társulásaik az idén először pályázhattak széles sávú hálózat kiépítésére. A GVOP-4.4.2 jelű pályázat első öt nyertesét december közepén hirdették ki, ők összesen több mint egymilliárd forint – egyenként 134 és 250 millió forint közötti összegű – támogatáshoz jutottak. A nyertes önkormányzatok Borsodbóta, Bicske, Pápa, Pécsvárad és Szentes körzetében építenek ki internethálózatot.

Hirdetés

Az informatikai tárca közleménye szerint a pályázatra beérkezett támogatási igény az elmúlt hónapokban jelentősen meghaladta az időközben 10,5 milliárd forintra megnövelt keretösszeget. A benyújtott pályázatok nagy száma miatt a GVOP irányító hatósága a pályázat 2005. november 30-ai felfüggesztése mellett döntött.

A már beadott pályázatok feldolgozása folyamatosan történik: a regisztrálás, a jogosultsági és formai értékelést követően a legtöbb pályázat esetében hiánypótlásra kerül sor, amire leggyakrabban a pályázathoz csatolandó nyilatkozatok hiánya miatt van szükség. A formailag teljes pályázatokat a közreműködő szervezet befogadja, majd két független szakértőnek adja ki értékelésre. Ezt követően kerül a pályázat a bírálóbizottság elé, amely támogatásra javasolhatja a pályázatokat az irányító hatóság vezetőjének.

A beérkezett 108 pályázat értékelése februárig lezajlik, a jövő év elején a bizottság további két alkalommal ül össze, hogy áttekintse az értékelők szakvéleményét, és újabb pályázatokat javasoljon támogatásra.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények