Fórum: Juhász Károlyt kérdezhetik az olvasók

A radiocafé 98.6 ma esti technoMÁNIA műsorában Juhász Károlyt, a Nemzeti Hírközlési Hatóság Fogyasztói Jogok Képviselőjét faggatják a műsorvezetők – többek közt az IT.news fórumát látogatók kérdései alapján. A főbb témák az NHH 2006-os tervei és a távközlési szolgáltatók Általános Szerződési Feltételeivel kapcsolatos vizsgálatai lesznek.

Mint a Hírközlési Hatóság évösszegző jelentéséből kiderült: az ászf-ek csak alig 28 százaléka részletezte a szolgáltató egyoldalú szerződésmódosítása esetén az előfizetőt megillető jogokat, valamint a dokumentumok több mint felében nem szerepeltek a rendszeres karbantartás feltételei, és a szolgáltatók több mint felénél nem voltak megfelelőek a hibabejelentési, panaszkezelési dokumentumok. A számhordozhatóság körülményeit vizsgálva kiderült, hogy a szolgáltatók ászf-jei, valamint belső utasításai esetenként eltértek a vonatkozó kormányrendelet előírásaitól, illetve hogy az ászf egyáltalán nem, vagy nem kellő részletességgel tartalmazta a számhordozás szabályait.

A beszélgetést 18.30 órai kezdettel kísérhetik figyelemmel a radiocafé 98.6-on, illetve online a rádió honlapján keresztül, a Juhász Ferenchez intézett kérdéseket pedig szokás szerint a műsor topikjába várjuk.

Azóta történt

  • Fogyasztói jogaink a téma

    Múlt heti cikkünk nyomán ma este előben kérdezhetnek a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség munkatársától a radiocafé műsorában.

Előzmények