Tiltakozik a Starlink internetszolgáltatás ellen egy francia falu

A világ számos részére juttathat az eddiginél gyorsabb internetelérést a Starlink, egy kis francia falu azonban tiltakozik Elon Musk tervei ellen.

Nemrég derült ki, hogy idén alaposan felgyorsulhat a SpaceX műholdas Starlink internetszolgáltatása, ráadásul jövőre már az egész Földet lefedné a szolgáltatás.

A Starlink Franciaországban is elérhetővé válik majd, egy apró település, Saint-Senier-de-Beuvron azonban tiltakozik Elon Musk tervei ellen. Ebbe a faluba kerülne a Starlink egyik antennája, amely befogja az űrből érkező jeleket, és kábelek segítségével továbbítja azt a felhasználókhoz. A falu lakói kijelentették, hogy nem kérnek ezekből az antennákból.

A SpaceX jelenleg több mint 1000 Starlink-műholddal rendelkezik, de a következő években összesen 40 ezer műholdból álló hálózatot akar kiépíteni.

Bár a Starlink nagy előnye az lehet, hogy azokra a félreeső helyekre is gyors internetelérést vihet, ahol a kapcsolat eddig megbízhatatlan vagy elérhetetlen volt; a francia falu lakói szerint erre nincs szükség. Azt ugyanakkor hangsúlyozták, hogy nem Elon Musk személyével van bajuk, és nem is a technológiával. Ezek az antennák azonban teljesen újak náluk, és mielőtt a településükre is ilyet telepítenének, tudni akarják, hogy biztonságosak-e.

Azóta történt

Előzmények