Hajókra, repülőkre és teherautókra sugározná a Starlink-netet a SpaceX

Amennyiben az FCC jóváhagyja a SpaceX kérelmét, a Starlink hajókra, repülőgépekre és teherautókra is sugározhatja a műholdas internetet.

A SpaceX hatósági jóváhagyást kért arra vonatkozóan, hogy az egyre gyorsabban növekvő műholdas Starlink internethálózatát hajókhoz, repülőgépekhez és teherautókhoz csatlakoztathassa.

Hirdetés

Amennyiben az FCC a kérést jóváhagyja, akkor a SpaceX egy borzasztóan jövedelmező üzletágat nyithat magának azzal, hogy bekapcsolódik a közlekedési szektorba.

A Starlink terminálokat a tervek szerint mozgásban lévő földi állomásokra telepítenék, ami azt jelenti, hogy a vevőegység rákerülhet hajókra, vízi járművekre, repülőkre, akár autókra is. A hivatalos beadvány szerint a felhasználók többé út közben sem hajlandóan lemondani az internetelérésről, mindegy, hogy teherautóban, hajón vagy repülőn utaznak egyik kontinensről a másikra.

Elon Musk később a Twitteren figyelmeztetett, hogy a Tesla autókba egyelőre nem küldenének Starlink-netet, mert a vevőegység túl nagy. Tavaly januárban ugyanakkor arról beszélt, hogy a következő években ez is megtörténhet.

A Starlink idővel 40 ezer műholdból álló hálózatot szeretne üzemeltetni, jövőre pedig az egész bolygót lefedné a szolgáltatás.

Azóta történt

Előzmények