Már előrendelhető a SpaceX műholdas Starlink internetszolgáltatása

Nem olcsó ugyanakkor a kezdőcsomag, és nem is holnap indítják el a szolgáltatást az előrendelőknél.

Nyilvános béta formájában egy ideje már üzemel a SpaceX Starlink internetszolgáltatása, mostantól azonban elő is rendelhető.

Ehhez 99 dollárt kell letétbe helyezni, utána az ügyfelet tájékoztatják, hogy 2021-ben vagy 2022-ben indulhat-e el nála a szolgáltatás. Bankkártyával lehet fizetni, bitcoinnal nem.

A kezdőcsomag egyébként 499 dollárba kerül: a Starlink Kit egy routert, tányért és a kiszállítási díjat tartalmazza. A megrendelés nem garancia arra, hogy a felhasználónál el is indul a szolgáltatás, és az előrendelések teljesítése 6 hónapba telhet.

A nyilvános béta egyébként Amerikában, Kanadában és Nagy-Britanniában indult el tavaly, mostanra több mint 10 ezer ügyféllel. A Starlink önálló szolgáltatóvá szeretne előlépni, mostanra több mint 1000 műholdat küldött fel. Idővel a nehezen elérhető helyeken is szeretnének internetet szolgáltatni, az olyan régiókban, ahol csak lassú vagy semmilyen elérés sincs.

Elon Musk megjegyezte, hogy a költséges projekt önállóvá válhat egy IPO keretében – így feltehetően jobban tudnák finanszírozni a működést. Először persze a hálózat kialakítását kell befejezze a cég, utána pedig azzal foglalkoznak majd, hogy pénzügyileg vállalhatóvá tegyék a Starlinket.

Azóta történt

Előzmények