Egy régi ismerős az új Skype-ban: a Facebook

Az elmúlt hetekben különféle forrásokból többször is megerősítették már, hogy a Skype és a Facebook összefognak, hogy szolgáltatásaik egymást erősítsék. A ma kiadott új (windowsos) Skype-verzió, az 5.0-s adott végleges választ a találgatásokra, mivel némi szerkezeti és grafikai átszabás mellett e változat gyakorlatilag egyetlen fontos újítást hozott: a Facebook-kapcsolat integrálását a programba.

Hirdetés

A Skype új felületén külön fület készítettek a Facebook-kapcsolatok menedzselésére: a beállítások megengedik, hogy a közösségi oldalon szereplő ismerősöket közvetlenül el lehessen érni a Skype-telefonon keresztül is, emellett az üzenőfal információi is követhetőek innen, és a bejelentkezés után ezen a fülön a facebookos tevékenységi lehetőségek is elérhetőek.

Skype 5

Az ötös Skype-ban megjelent két másik új funkció is: a csoportos, maximum 10 fős videóhívás, illetve az automatikus hívás-visszaállítás. A jobb oldali keretben harmadikként megjelenő Skype Home fülön pedig a telefonálás népszerűsítését (illetve a fizetős megoldások ismertetését) szolgáló információk olvashatóak. Mike Bartlett, a Skype termékfejlesztési főnöke szerint a közösségi média felé való elmozdulás szolgáltatásuk sokrétűbbé tételét célozza.

Skype 5

A frissítés letölthető közvetlenül is, de talán egyszerűbb a program „frissítések keresése” opcióját választani. A Mac számítógépeken is működő változat a cég szerint néhány hónapon belül megjelenik. Azt is bejelentették, hogy hisznek a piaci növekedésben, vannak még lehetőségeik, ezért folyamatosan dolgoznak azon, hogy mindenféle platformon (még a hamarosan debütáló internetes tévékben is) megjelenhessenek új szolgáltatásaikkal, a legnagyobb jövőt pedig a videotelefonálási piac bővülésének jósolják.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Skype

Azóta történt

Előzmények