Rendszerhiba miatt állt a Skype, és még mindig köhög

Tegnap délutántól a magyar felhasználók is tapasztalhatták, hogy a Skype nehezen vagy egyáltalán nem képes kapcsolódni a hálózathoz. Kora este a cég képviselői a Twitteren jelezték először, hogy központi hibáról van szó, melynek kijavításán dolgoznak.

Hirdetés

Nem sokkal ezek után Peter Parkes a Skype hivatalos blogjában írt részletesebben a problémáról, illetve egy közleményt is kiadott a cég. A rövid tájékoztatás szerint a p2p-hálózatként működő Skype rendszerében az úgynevezett supernode-ok, a címjegyzékeket tartalmazó, az egyes gépek összekapcsolódását lehetővé tévő szerver számítógépek száma egy hiba miatt a kritikus szint alá esett.

A Twitter-üzenetek szerint a hibát már kijavították, újra működik az üzenetküldés és a Voip-szolgáltatás, de előfordulhat, hogy még akadnak problémák.

Habár azt írják, hogy a fizetős, vállalkozásoknak szánt szolgáltatásokat nem érintette a kimaradás, a tőzsdére jövőre belépni szándékozó, a vállalati szektort megcélzó Skype számára nagyon rosszkor jött az üzemzavar.

Frissítés: a jósolt esetleges üzemzavarok valóban bekövetkeztek, a Skype ma reggel óta is szakadozottan működik.

Frissítés2: az üzemzavar még mindig fennáll (12:15), és a híradások szerint globális problémáról van szó. A Skype vezetői több hírportálnak nyilatkoztak, de konkrétumokat nem árultak el, ugyanakkor folyamatosan kérik a felhasználók bocsánatát és türelmét.

  • Kapcsolódó cégek:
  • eBay

Azóta történt

Előzmények