Megjelent a Skype androidos kiadása

A Skype ma kiadta népszerű VoIP-kliensének Google Android operációs rendszert használó mobiltelefonokhoz szánt változatát. Az alkalmazás eddig kizárólag az amerikai Verizon mobilszolgáltató ügyfelei számára volt elérhető, ők a két cég közti exkluzív megállapodásnak köszönhetően már nyolc hónapja használhatták. Mostantól azonban a program bármely Android 2.1 vagy újabb operációs rendszert használó készülékre telepíthető.

Hirdetés

A vállalat közleménye szerint az alkalmazást a HTC és a Motorola telefonjain tesztelték, más modellek esetében nem garantált a hibátlan működés (például az már ismert, hogy a Samsung Galaxy S esetében vannak problémák). A későbbi kiadásokban várhatóan javítják majd a készülékspecifikus hibákat.

Az androidos Skype-pal az Egyesült Államokban hívások csak wifikapcsolaton keresztül bonyolíthatók, jó hír ugyanakkor, hogy ez a korlátozás a világ többi országára nem – így hazánkra sem – vonatkozik. A világ nagyobb részén tehát mind 3G-, mind wifihálózaton keresztül lehet telefonálni a szoftverrel, mely letölthető az Android Marketből vagy a Skype weboldaláról közvetlenül mobiltelefonra.

Az első verzióban a felhasználók már több hiányosságot felfedeztek. Többek között azt, hogy nem másolható SD-kártyára, noha működés közben akár 16 MB-ot is lefoglalhat magának a memóriából, illetve hogy a teljes kikapcsolása csak a feladatkezelőben végezhető el (különben folyamatosan fut a háttérben).

Azóta történt

Előzmények