Lemásolja a hangunkat az AI-alapú hívószoftverrel a Samsung

Tovább okosodott a Samsung Bixby asszisztense, és már úgy tud hívást intézni helyettünk, hogy a hangunkat is lemásolja.

A napokban jelentette be a Samsung, hogy még tovább okosodott a Bixby asszisztense.

A Bixby Text Call funkció még a One UI 5-tel debütált, de akkor csak a Samsung hazai piacán működött. Most már angol nyelven is képes intézni helyettünk a hívásokat az asszisztens.

A Text Call lényege, hogy a hanghívásokból szöveges chatet csinál. Meghallgatja és leírja, amit a másik fél mond, majd a begépelt szöveget kimondja. Hasonló ez a Google Screen Call funkcióhoz, és hasznos lehet szeles vagy épp nagyon csendes környezetekben.

Gondot jelent viszont, hogy egy mesterséges hang furcsán hat a másik számára, ezért a Bixby megtanulta néhány mondat alatt lemásolni a felhasználó hangját. Ez még csak Dél-Koreában működik, de a tervek szerint a Samsung idővel más appokban, máshol is beveti a hangmásolós AI-t. Ez persze legalább annyira aggasztónak hangzik, mint amennyire praktikus lehet. Ráadásul a felhőből való működés további aggályokat is felvet – ezért egyre több funkciót próbál offline működővé tenni a Samsung.

A Bixby egyébként számos más újdonságot is kapott, például egyedi szavakkal is felébreszthető lesz. Így a hardcore Star Trek-rajongók hamarosan „computernek” is nevezhetik a mobiljukat.

Azóta történt

Előzmények