Hirdetés

New Yorkban nyit újabb AI-központot a Samsung

A Samsung Research új, New York-i egysége főként robotikával foglalkozik majd.

A New York-i központot Daniel D. Lee, a Samsung Research ügyvezető alelnöke, az AI robotika szakértője vezeti, aki 2017 júniusa óta vesz részt a Samsung Electronics munkájában. Az idegtudományokon alapuló mesterséges intelligencia vezető tudósának számító, a Samsung Research ügyvezető alelnökeként tevékenykedő H. Sebastian Seung közreműködésével a New York-i központ a várakozások szerint élen jár majd a robotika területén végzett mesterséges intelligencia kutatásokban. Emellett a Samsung Electronics vezető kutatójaként Seung tanácsadóként is segíti majd a vállalatot a mesterséges intelligenciában rejlő jövőbeli üzleti lehetőségek kiaknázásában.

„Jelenleg azon értékek kialakítására koncentrálunk, amelyek mentén a Samsung termékei és szolgáltatásai a mesterséges intelligencia erejét alkalmazva könnyebbé és kényelmesebbé tehetik a felhasználók életét – mondta el Hyun-suk Kim, a Samsung Electronics kutatás-fejlesztési tevékenységéért felelős részleg, a Samsung Research elnöke. – Ebben a globális mesterséges intelligencia központjaink, így a New York-i létesítmény is, kulcsszerephez jut.”

A Samsung tervei szerint 2020-ig mintegy ezer szakembert foglalkoztat majd, ezáltal bővíti kutatási kapacitását a mesterséges intelligencia területén. A New York-i a Samsung hatodik AI-központja a világon, amely szorosan együttműködik majd a Samsung többi, mesterséges intelligenciát kutató létesítményével. A további öt központ Koreában, az Egyesült Királyságban, Kanadában, Oroszországban és az Egyesült Államokban, a Szilícium-völgyben működik.

„A neurális hálózatok integrálása óriási előrelépést jelent a mesterséges intelligencia területén – mondta el H. Sebastian Seung. – Büszkék vagyunk, hogy a Samsung New York-i AI-laboratóriuma is részese lehet ennek az új fejezetnek, amely korszakalkotó innovációkat hoz majd el az új generációk számára.”

Azóta történt

Előzmények