Hirdetés

2019. május 25., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Szoftver rovat

Az Accenture új AI-botokat fejlesztett ki betegek számára

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Accenture

A technológia, főleg a mesterséges intelligencia egyre több terhet vehet le az egészségügyben is a dolgozók válláról.

Az Accenture bejelentette, hogy két interaktív virtuális robotasszisztenssel bővítette Intelligent Patient Platformját.

Hirdetés

Ella és Ethan olyan asszisztensek, akik folyamatosan tanulnak és képzik magukat a mesterséges intelligencia (AI) által, képesek intelligens javaslatokat tenni a betegek, az egészségügyi szolgáltatók és az ápolók közötti interakciókra. A vállalat a közlemény szerint a betegek egészségi állapotának javítására és kellemesebb körülmények biztosítására fejlesztette ki a botokat.

Az Ella és az Ethan az Accenture Intelligent Patient Platformon belül a Patient Engagement Support (betegprogram támogatás) megoldás részei. Ez egy olyan digitális egészségügyi kapcsolattartó megoldás, amely segít a betegeknek megszervezni a klinikai vizsgálatokat, a folyamatos orvosi kezeléseket, illetve ügyel az egészségmegőrzésre.

Ella a betegek virtuális gondozója, aki emlékeztet a gyógyszerek bevételére, segít az időpontfoglalásban, de követi és ellenőrzi a betegek állapotát, életjeleit is. A bot lehetővé teszi a személyre szabott, interaktív kapcsolattartást, amely segíthet az egészségmegőrzésben is.

Ethan az egészségügyi szolgáltatók virtuális asszisztense, aki egyszerűbbé teszi a betegekkel való kapcsolattartást, így jobban nyomon követhető az egészségi állapotuk és összehangolható a gondozói csapat tagjainak munkája. A tartalmak és a szolgáltatások révén proaktív javaslatot tesz az egészségügyi szakembereknek, így egyszerűbbé teszi a betegek kezelését.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.