Saját gyerekét tette fel az eBayre – most elvehetik tőle

Hirdetés

Nem találták humorosnak a német hatóságok annak a bajorországi nőnek a poénját, aki a minap saját, nyolc hónapos gyerekét bocsátotta árverésre az eBay aukciós oldalon – számol be a kisebb botrányt kavaró esetről a Reuters hírügynökség. Egy München melletti városka, Krumbach rendőrségi szóvivője tájékoztatta a sajtót a szombati incidensről, megemlítve, hogy a 23 éves anya végig kitartott amellett, hogy csak vicc volt az egész. A hatóságok ettől függetlenül hivatalból nyomozást indítottak a szülők ellen, a gyermeket pedig ideiglenes gyámság alá helyezték.

„Csak gyűjtőknek! Eladnám újszerű állapotban lévő babámat, mivel túl sokat sír. Fiú, 70 centiméter magas” – állt az eBayen indított szokatlan árverés termékismertetőjében, melyet látva a hétvégén több helyi lakos is azonnal telefont ragadott és értesítette az illetékes hatóságokat. Az 1 euróról induló árverés így rendkívül rövid ideig; mindössze két óráig tartott – ekkor léptek közbe az eBay adminisztrátorai. Az eltelt idő alatt senki nem mert licitálni a gyerekre.

„Az anya azt mondta, hogy csak vicc volt az egész, de ebben egyelőre nem lehetünk biztosak. A nyomozóink most gyerekkereskedelem gyanújával folytatnak eljárást” – mondta a sajtónak Renee Beck rendőrségi szóvivő. „Tényleg csak tréfa volt. Kíváncsi voltam, licitál-e rá valaki. Erre most elvitték a fiamat, nekem meg pszichiátriai vizsgálatokon kell részt vennem a héten” – nyilatkozta a Bildnek az anya, akiről a közeli jövőben szakemberek döntik majd el, hogy alkalmas-e a gyereknevelésre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • eBay

Azóta történt

Előzmények

  • Eladó az életem, licitálj rá!

    Ian Usher teljes egészében újra kezdi életét – a régit pedig egy csomagban árverésre bocsátja az eBay aukciós portálon.

  • A vevőről csak jót vagy semmit

    Az eBayen májustól tilos az eladóknak a vevőiket leminősíteni. A kereskedők háborognak, az aukciós portál viszont a forgalmat félti.