Harangoztak a Vaterának és a TeszVesznek?

A vállalkozás képviselői ma jelentették be, hogy új magyar aukciós oldal indul, melynek a közlemény szerint nem titkolt szándéka, hogy a Vatera és TeszVesz üzletpolitikájában csalódott ügyfeleket magához csábítsa.

A boltamarson.com oldalon nem pusztán a licitálandó termékek listázása díjmentes, de a tényleges eladások után sem kell fizetnie annak, aki a most induló boltamarson.com online licitoldalt választja. „A teljes díjmentesség a Boltamarson.com deklarált üzleti modellje, így mind az eladandó portéka felvitele, mind a sikeres eladás díjmentes. Az eladó ugyanakkor egy általa megítélt összeget befizethet a Boltamarson.com becsületkasszájába, megköszönve a segítséget az értékesítés közvetítésében" - nyilatkozta Fóti Marcell, az oldal fejlesztésének szakmai konzulense.

A tervek szerint a Boltamarson.com-ra további kiegészítő szolgáltatások épülnek rá, melyekkel elsősorban a nagyobb raktárkészlettel rendelkező cégeket kívánják megcélozni Fóti Marcell tájékoztatása szerint sok egyéb mellett például hamarosan elérhető lesz  egy olyan eszköz is, amellyel a tömeges eladásokat fogják segíteni: egy könnyen kezelhető szoftver lehetőséget biztosít majd az eladóknak, hogy optimálisan tervezzék meg taktikájukat, s nyereségesen jöjjenek ki a licitből. Arra a kérdésünkre, hogy vajon miből fognak bevételt termelni, Fóti azt válaszolta, hogy egyelőre még pontosabban meghatározni nem kívánt „saját termékekből”.

boltamarson.com

Az új licitoldal nemcsak alapszolgáltatásainak díjmentes használatával szeretne kitűnni versenytársai közül. A fejlesztés nyitott, annak főbb irányait a felhasználók határozhatják meg. Az oldal ötletgazdái - akik egyébként már több mint egy éve tervezik a szolgáltatást, de a végső lökést számukra a Vatera és a TeszVesz kevéssé felhasználóbarát lépése adta meg - így a Google által a Gmail fejlesztésekor használt módszert követik: a termék végső tulajdonságait a tapasztalatok birtokában alakítják ki. Erre utal például a piactéren folyamatosan jelen lévő „béta" szócska. A Boltamarson.com-on már el is indultak azok a fórumok, ahol a felhasználók javaslatait, ötleteit gyűjtik a szolgáltatás finomhangolásához. Ennek következménye, hogy már néhány napos működés után is figyelembe vették a kívánságokat: a termékek felvitelénél nem pusztán azt adhatja meg az eladó, hogy valami új vagy használt, hanem további fontos „állagjellemzőket" is. Így például ha valaki kifejezetten bontatlan, garanciális vagy éppen roncs állapotban lévő terméket keres, könnyedén az adott kategóriára szűrheti le a kínálatot.

A Boltamarson.com fejlesztését Kátai Sándor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem volt informatikushallgatója végezte el, s egyben ez a rendszer szolgált diplomamunkájaként is. A diplomamunka célja egy olyan piactér létrehozása volt, mely kiküszöböli a hagyományos licitszájtok érezhető gyengeségeit: a zsúfoltságot, a nehezen beinduló liciteket és a tömeges értékesítésből adódó problémákat, melyek ellen a Vatera és a TeszVesz a forgalom korlátozásával kíván fellépni.

Azóta történt

Előzmények