A razzia folytatódik, újabb számítógép-lefoglalások

Tegnap beszámoltunk arról, hogy a győri egyetemen razziát tartott a rendőrség, s meg nem erősített információk szerint az ASVA feljelentésére érkezett közegek fizetős FTP működtetése miatt foglaltak le számítógépeket.

Úgy tűnik, az akció folytatódik, mivel az index.hu híradása szerint ma újabb rajtaütésekre került sor: a keddi ellenőrzésen a portsms.dataserv.hu nevű gépet foglalták le, amely feltehetően torrentmegosztással, illetve DC-hubok üzemeltetésével foglalkozott. A hírben idéznek valakit, aki részletesebb információkkal szolgál, ám mivel még utalás sem történik arra, vajon kinek a szavai ezek, ezért a kíváncsiakat a forráshoz küldjük.

Egyébként a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága az index.hu kérdésére megerősítette, hogy a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai végeztek ellenőrzést a BIX-ben. „Tekintettel arra, hogy az intézkedés jelenleg is folyamatban van, egyelőre további részleteket az ügy jelenlegi szakaszában nem áll módunkban adni. Amennyiben az eljárás elemei folyamatosan tisztázásra kerülnek, úgy további információkkal fogunk szolgálni” – fogalmaztak a megkérdezettek.

Azóta történt

Előzmények