Hirdetés

2019. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Warezszervereket kapcsolt le a rendőrség

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

Az elsődleges vizsgálat szerint a gépeken több mint 14 000 film található.

Hirdetés

Egy szerzői jogokat védő civil szervezet feljelentése alapján két ftp-szervert foglalt le a fővárosban a rendőrség. A nyomozás során a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Gazdaságvédelmi Főosztályának munkatársai szakértői vizsgálatok segítségével azonosították be a gépeket, melyeket a rendőrök két budapesti helyszínen tartott házkutatás során foglaltak le – közölte a hatóság.


Fotó: BRFK

A BRFK közleménye szerint a számítógépek olyan weboldalakat szolgáltak ki, melyekről emelt díjas sms elküldésével lehetett jogvédett tartalmakat, filmeket, zenéket, játék- és más szoftvereket letölteni. Az elsődleges felmérés megállapította, hogy a két szerveren mintegy 14 000 film található, a számítógépek merevlemezeinek összkapacitása pedig körülbelül 8-10 terabyte. A lefoglalt gépeket szakértő vizsgálja a kárérték pontos megállapítása és az elkövetők beazonosítása céljából.

A rendőrség ismeretlen tettes ellen indított eljárást szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértésének megalapozott gyanúja miatt.

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.