Pataki Dániel lesz az RSPG alelnöke

Hirdetés

Pataki Dániel

Pataki Dánielt, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) elnökét csütörtökön Brüsszelben megválasztották a Radio Spectrum Policy Group (RSPG) alelnökének – jelentette be tegnap az NHH. Az RSPG az Európai Bizottság (EB) spektrumpolitikai tanácsadó szerve és a rádióspektrum-felhasználás jövőt érintő stratégiai kérdéseivel foglalkozik. A testület a frekvenciagazdálkodásért felelős tagállami hatóságok és az EB képviselőiből áll.

A magyar szabályozóhatóságnak nagy elismerés, hogy az elektronikus hírközlésre vonatkozó keretszabályozás jövőjét meghatározó és így frekvenciagazdálkodási szempontból is kiemelten fontos időszakban az NHH elnökét választották meg alelnöknek – áll az NHH közleményében. Az alelnöki teendőket 2009-ben automatikus elnöki év követi, melynek során újabb lehetőség nyílhat a frekvenciagazdálkodás hazai tapasztalatainak európai szintre emelésére, illetve a legjobb külföldi tapasztalatok átvételére.

A 2008-as év a spektrumszabályozás szempontjából fontos év lesz, hiszen európai szinten nagy igény van a harmonizált és rugalmas szabályozásra, ami a jelenlegi szabályozási gyakorlat módosítását jelenti. Pataki Dániel jövőre más nemzetközi tisztet is visz: 2008-ban ő lesz az európai hírközlési hatóságokat tömörítő és szintén az EB tanácsadó szerveként működő ERG elnöke is.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények