Hirdetés

OTP: szelfis számlanyitás

A hitelintézetnél mostantól egy szelfi segítségével már új bankszámlát is nyithatunk bárhol, bármikor, ügyintéző segítsége nélkül.

A fejlesztést bejelentő OTP Bank közleményében utal rá, hogy a megbízásukból készült egy felmérés, mely szerint az elmúlt hónapokban a magyar felnőttek közel 60 százaléka élt a hitelintézetek nyújtotta digitális ügyintézési lehetőségekkel.

Hirdetés

Banki webes felületet vagy mobilalkalmazást már az idősebb generációk is egyre szívesebben használnak, azonban életkortól függetlenül arról még viszonylag kevesen hallottak, hogy szelfis azonosítással akár már hivatalos ügyet is intézhetünk a mobilunkról. Pedig a szelfizés nem áll távol a magyaroktól, csaknem kétharmaduk készít magáról ilyen fotót bizonyos időközönként – derült ki a felmérésből.

„Az OTP Banknál folyamatosan azon dolgozunk, hogy fejlesztéseink még kényelmesebbé tegyék ügyfeleink számára pénzügyeik intézését. Éppen ezért vezettünk most be egy olyan online lehetőséget, a Selfie számlanyitást, amelynek segítségével leendő ügyfeleink akár otthonuk kényelméből, pár perc alatt, bármikor nyithatnak új lakossági bankszámlát” – nyilatkozta Kökény Dávid, az OTP Bank bankkapcsolati termékfejlesztési szenior menedzsere. „A számlanyitási folyamat nagyon egyszerűen elindítható az OTP SmartBank mobilalkalmazásból, csak NFC-kapcsolattal rendelkező mobiltelefonra, internetkapcsolatra, illetve chippel ellátott, új típusú személyazonosító igazolványra vagy biometrikus útlevélre, és egy szelfire van szükségük” – tette hozzá.

Az OTP Bank most bevezetett újításával az OTP SmartBank mobilalkalmazáson keresztül bárhol, bármikor, gyorsan és kényelmesen nyitható új bankszámla. A Selfie számlanyitáshoz nem kell személyesen felkeresni a bankfiókot, sőt, akár banki nyitvatartási időn kívül is intézhető, hiszen a folyamathoz nincs szükség ügyintézői segítségre.

Az új funkció jelenleg az OTP SmartBank alkalmazás letöltését követően, az alkalmazásba történő regisztráció nélkül, a Selfie számlanyitás menüpontban érhető el.

Részletek: www.otpbank.hu/selfieszamlanyitas

Azóta történt

Előzmények