Kihirdették az Országos IT Megmérettetés győzteseit

Több mint 2300 szakember 19 kategóriában 10 fordulón át versenyzett az először megrendezésre kerülő Országos IT Megmérettetésen.

A szervezők közleményben jelentették be, hogy az abszolút győztes 5 kategóriában került dobogóra, így ő utazhat a CEBIT-re Hannoverbe, Európa legnagyobb üzleti, innovációs és digitális fesztiváljára. A kategóriák legjobbjai 300 ezer forint értékű továbbképzést kaptak ajándékba a csütörtöki díjátadón, ahol a szakemberek előtt az NNG is bemutatta innovációs projektötletét.

Hirdetés

Az online verseny célja volt, hogy megmutassa a magyar informatikusok kimagasló tudását és kreativitását, valamint lehetőséget adjon a szakma sokszínűségének bemutatására. Ebben a szakmai hitelesítők mellett partnerek voltak a jelentkezők is akiknek nagy többsége több kategóriában is bizonyította tudását. Az abszolút győztes Zentai Ármin 4 kategóriában bizonyult a legjobbnak (JavaScript programozás, Linux üzemeltetés, Weblap készítés és Security Coding), a C++ programozásban pedig második helyezést ért el.

Zentai Ármin
[+]

„Az Országos IT Megmérettetésen induló versenyzők bebizonyították, hogy szeretik játékosan megmérni tudásukat és az informatika akár több területén is képesek átlag feletti gyorsasággal megoldani azokat. Külön öröm volt számunkra, hogy az ország egész területéről jelentkeztek versenyzők, és a végzős egyetemistáktól kezdve a tapasztaltabb szakemberekig mindenki talált kihívást a megmérettetésben„ –  nyilatkozta Pulay Gellért, a versenyt rendező IThon.info portál vezetője. „Az online versenysorozatot idén is fogjuk folytatni, és a tapasztalatok és visszajelzések alapján további finomhangolásokat végezünk a feladatokban és lebonyolításban egyaránt. Kifejezett célunk bevonni a legeredményesebb játékosokat a továbbfejlesztésbe.”

Érdekességek a versenyről:

  • a legnépszerűbb kategória a Hálózati ismeretek volt, ahol 869-en mérték össze tudásukat
  • minden 18. versenyző volt nő, ráadásul az Android programozás kategóriájában közülük egy dobogóra is került
  • a legproaktívabb játékos az „akinek mindig igaza van” különdíjat vihette haza

Azóta történt

Előzmények