Ingyenes globális internettérkép az Oracle-től

A vállalat mindenki számára elérhetővé tette az Internet Intelligence Map szolgáltatást, amely országszintű elemzésekkel nyújt betekintést a világháló technikai hátterébe.

Az Oracle bejelentette az Internet Intelligence Map elérhetőségét, amelynek segítségével a felhasználók egyszerű, grafikus módon követhetik a világháló állapotát és betekintést nyerhetnek olyan események hatásába, mint a természeti katasztrófák vagy az államilag elrendelt beavatkozások. A térkép része az Oracle Internet Intelligence nevű kezdeményezésnek, amely áttekintést és elemzést nyújt a globális internetes infrastruktúra állapotáról. Az ingyenes internetes térkép elérhető a https://internetintel.oracle.com címen.

A hivatalos közlemény kiemeli, hogy az Oracle Internet Intelligence csapat tagjai több mint egy évtizede szállítják a fontos híreket az internet állapotáról: a Border Gateway Protocol (BGP) eltérítésétől kezdve a tengeralattjárók okozta kábelszakadásokig a csoport rendszeresen közöl objektív adatokat és elemzéseket, amelyek a nyilvánosság számára is megérthetővé teszik az internet technikai alapjait, illetve a hálózat hatásait a geopolitikára és az e-kereskedelemre.

„Az internet a világ legfontosabb hálózata, ami egyben egy hihetetlenül ingadozó hálózat is. A világhálót érintő fennakadások nagymértékben befolyásolhatják a vállalatokat, a kormányokat és a hálózatüzemeltetőket” – nyilatkozta Kyle York, az Oracle Cloud Infrastructure termékstratégiájának alelnöke és az Oracle Dyn Global Business Unit vezérigazgatója. „Ennek eredményeként az érdekeltek számára jobban átláthatóvá kell tenni a globális internethálózat állapotát. Ezzel kezdeményezéssel jobb és stabilabb élményt nyújtunk majd mindazok számára, akik adatainkra támaszkodnak.”

Az Internet Intelligence Map nyomkövetések, BGP és DNS kérések alapján országokra lebontott kapcsolódási statisztikákat nyújt, egyetlen kezelőfelületen. Az internetkapcsolat ezen három dimenziójának bemutatásával párhuzamosan a felhasználók megvizsgálhatják egy incidens internetkapcsolatokra gyakorolt hatását világszerte.

Azóta történt

Előzmények