A HERE 3D-ben térképezi fel Magyarországot

A következő hetekben már lehet találkozni a cég autóival az utakon.

A HERE bejelentette, hogy júliustól 3D-ben térképezi fel Magyarország egy részét. A cég azzal kezdi, hogy a legújabb technikával felszerelt autókkal járják be az utakat, és nagy pontossággal rögzítik az útadatokat, így az útburkolati jeleket és a KRESZ-táblákat egyaránt. Az egyértelműen azonosítható HERE autók 3D-ben is rögzítenek, valamint utcaszintű képeket hoznak létre a látványosságokról, az üzletekről, benzinkutakról és éttermekről – áll a vállalat közleményében. A honlapjuk szerint az autópályák mellett Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár megyében fényképeznek.

Hirdetés

Az információkat egy részletgazdag Magyarország-térképen fogják használni, melyet az önvezető autókhoz és egyéb fejlett szolgáltatásokhoz terveztek, hogy segítségükkel növeljék a közlekedésbiztonságot, enyhítsék a forgalmi dugókat és megkönnyítsék a városi navigációt.

A következő hetekben a HERE autói az ország összes fontosabb útját bejárják. A felmérés nem zavarja a rendes forgalom menetét.

Az adatvédelemmel kapcsolatban kijelentik, hogy a rögzített képek csak az autóban tárolódnak, majd később, titkosított formában kerülnek át egy biztonságos tárhelyre. Ezután elkezdődik a feldolgozásuk. A képek csak az után lesznek elérhetőek, hogy az arcokat és rendszámokat elhomályosították. Abban a ritka esetben, ha a képen látható személy vagy rendszám felismerhető maradt, bárki egyszerűen jelentheti ezt a HERE felé. Nézze meg az online képet, majd kattintson a térképen a “Report Image” linkre a bal alsó sarokban.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények