Offline nézhető tartalmak a Netflixben

Évekig hangoztatták, a Netflix internet nélkül nem fog működni, most mégis letölthetők lettek a filmek és a sorozatrészek.

Azután, hogy a Netflix képviselői több ízben is határozottan kiálltak amellett, hogy a szolgáltatásba soha nem kerülhet offline funkció, tegnap ez mégis megtörtént. Az Android és iOS kliensek legújabb verziójában felbukkant a letöltés gomb, melynek segítségével későbbi megtekintés céljából letölthetőek bizonyos tartalmak.

Az internetkapcsolat nélkül is nézhető filmek és sorozatepizódok felfoghatók egyfajta válaszként is arra a felhasználói igényre, hogy a szolgáltatást hordozhassák magukkal az ügyfelek. Jelenleg csak a két legnagyobb mobilplatformon érhető el a funkció, amiért nem különdíjat a szolgáltató.

A foghíjas kínálat mellet problémát jelent még, hogy menteni kizárólag a készülékek belső memóriájára lehet, sőt a letöltés minőségét sem a felhasználó határozza meg. Ez bizonyos esetekben kifejezetten gyenge eredménnyel jár, de legalább a fájlok mérete nem vállalhatatlanul nagy.


[+]

Eddy Wu, a Netflix termékinnovációs igazgatója bejelentésében azt ígérte, a letölthető címek számát a jövőben bővíteni fogják. A bejegyzés nem tér ki rá, csak a súgóközpontban található meg az a nem elhanyagolható információ, miszerint a letöltött tartalmak nem az előfizetés időtartama alatt, hanem csak bizonyos ideig érhetők el.

Egyes címek a lejátszás megkezdésétől csupán 48 óráig nézhetők újra, attól függően, milyen jogi megállapodást kötött a Netflix a forgalmazóval. Azért különösebben aggódni sem kell, a letöltések menüpontban egyesével megújíthatók a már lejárt darabok is - erre minden bizonnyal a jogdíjak megfizetésével kapcsolatos keretszerződések miatt van szükség.

Azóta történt

Előzmények

  • A UPC előfizetői jövőre megkaphatják a Netflixet

    A Liberty Global ma bejelentette, hogy megállapodást kötött a Netflixszel, így a UPC Magyarország televíziós csomagjainak előfizetői több mint 30 országban férhetnek hozzá a kínálathoz.

  • Kipróbáltuk a Netflixet

    Két mozijegy áráért korlátlan élmény korlátozott tartalommal. A szolgáltatás remek, de itthon sokaknak nem fog tetszeni. A magyar nyelv nem támogatott.