A UPC előfizetői jövőre megkaphatják a Netflixet

A Liberty Global ma bejelentette, hogy megállapodást kötött a Netflixszel, így a UPC Magyarország televíziós csomagjainak előfizetői több mint 30 országban férhetnek hozzá a kínálathoz.

A bejelentés szerint a most megkötött együttműködés előzményeként a Netflix-tartalmak már sikeresen debütáltak Nagy-Britanniában, a Liberty csoporthoz tartozó Virgin Media TiVo platformján még 2013-ban. A közlemény szerint a Liberty Global olyan digitális tv-platformjai, mint a Horizon, teljesen integrált és többféle eszközön elérhető módon biztosítják az ügyfelek számára a televíziózás, az interaktív videótárak, és az online tartalmak élményét - ez azt is jelenti egyben, hogy a UPC magyar ügyfelei csak az új típusú digidobozokon keresztül férhetnek hozzá a szolgáltatáshoz: új elfizetők már csak ilyet kapnak, de a régieknek is díjmentes cserét biztosítanak kérésre.

Platformbővítés

A Netflixszel kötött megállapodás újabb jelentős lépés azon az úton, amelynek keretében a Liberty Global évi 2,5 milliárd dollár értékben fejleszti ezt a területet különböző partnerségek, felvásárlások és együttműködések révén - írják a közleményben.

Mike Fries, a Liberty Global vezérigazgatója elmondta: „Elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy a lehető legjobb tartalmakat biztosítsuk előfizetőink számára, és izgalommal várjuk az együttműködés további kiterjesztését a Netflixszel. Ennek a megállapodásnak köszönhetően ügyfeleink még szabadabban férhetnek hozzá a Netflix elképesztően gazdag filmes kínálatához, mindössze egy gombnyomással, hiszen ezt a lehetőséget teljes egészében integráljuk megszokott digitális televíziós szolgáltatásunkba.”

Reed Hastings, a Netflix vezérigazgatója kifejtette: „Ez az együttműködés a Virgin Mediával a Nagy-Britanniában már sikerrel bizonyított megállapodásunkra épül, és világszerte több millió ügyfelünk számára nyújt könnyű hozzáférést televíziós és filmes műsoraink széles kínálatához úgy, hogy ehhez mostantól csak egy távirányítót kell használniuk.”

Ugyanaz másképp

Amint a Netflix alkalmazás elérhetővé válik a Liberty Global fejlett digitális platformjain, a Netflixre korábban már regisztrált felhasználók könnyedén böngészhetnek majd a kínálatban úgy, hogy ezentúl nem kell egy harmadik eszközt közbeiktatniuk, hanem rögtön set-top-boxuk távirányítójával érhetik el a Netflix tartalmait. A Netflix új felhasználói pedig regisztrálhatnak a szolgáltatásra a televíziójuk képernyőjén látható Netflix ikon segítségével, majd ezt követően azonnal és rendkívül könnyen hozzáférhetnek a kívánt tartalmakhoz (a fontos különbség a számlázásban van, ugyanis a Netflix más helyen lévő szolgáltatásainak előfizetői közvetlenül a streaming-szolgáltatónak fizetnek, ebben az esetben viszont a UPC-nek).

A digitális tévéken mostantól elérhető Netflix applikáció további hatezer órányi tartalommal – filmekkel, tévésorozatokkal és dokumentumműsorokkal – gazdagítja a Liberty Global videótárának kínálatát, amelyet a MyPrime és Play szolgáltatásokkal is elérhetnek a felhasználók (a Netflix-tartalom pontosan ugyanaz, mint más szolgáltatóknál vagy a Netflixnél). Ezen kívül a Liberty Global olyan népszerű szolgáltatásokat is kínál kiegészítésként, mint a műsorvisszanéző funkció, amelynek segítségével akár egy hétig visszanézhetők a legnépszerűbb televíziós csatornák műsorai.

A Liberty Global szolgáltatási területén először Hollandiában indítják el az új Netflix applikációt a Horizon médiaboxokon. A többi országban a szükséges technológiai fejlesztéseket követően, várhatóan 2017 folyamán válik majd elérhetővé az új szolgáltatás.

Azóta történt

Előzmények