Hirdetés

2018. június 22., péntek

Gyorskeresés

Megváltozik a Netflix, mert a cég szerint az emberek hülyék

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Variety

Nem a nézők személyes élményeit tükrözik az értékelések, hanem társadalmi elvárásoknak próbálnak megfelelni a felhasználók. Egyszerűsítik a csillagos rendszert.

Megváltoztatja értékelési rendszerét a Netflix, mert a vállalat szerint az ötcsillagos osztályozási rendszer nem igazán ad valós képet arról, hogy az emberek menyire élvezték az adott filmet vagy sorozatepizódot, amit megtekintettek.

Állítólag az a baj, hogy a nézők túlságosan szeretnek kritikust játszani, ezért például egy köztudottan gyenge filmet is lepontoznak, hiába élvezték. Ilyenkor arra hivatkoznak, hogy eleve lehetett tudni, hogy nem nagy eresztés. Ugyanez igaz a jó filmekre is, a többség eleve öt csillaggal a zsebében ül le megnézni a húzócímeket, amit akkor is odaítélnek, ha egyébként találtak benne valamit, ami nem jött be nekik.

A Netflix szerint nem ez a cél, hanem csak annyi visszajelzésre van szükség, hogy tetszett, vagy sem az adott tartalom. Emiatt a csillagokat hüvelykujjakra cserélik, a felhasználóknak pedig csak annyi lehetősége marad, hogy felfelé, vagy lefelé fordítottat válasszanak.

A termékfejlesztési alelnök szerint ennek a megoldásnak azért is van létjogosultsága, mert várakozásaik szerint legalább kétszer annyian fognak az egyszerűsített modellben értékelni, mint a csillagos rendszerben.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.