Idén dönt a Teslának adott állami támogatásról Németország

A Berlinhez közeli, tervezett akkumulátorgyár kapcsán kap állami támogatást a Tesla, az összegről az év végéig dönthetnek a németek.

A németországi gazdasági minisztérium szóvivőjének tájékoztatása szerint Németország valószínűleg az év végéig dönti el, hogy mennyi állami támogatást kap a Tesla a Berlinhez közeli, tervezett akkumulátorgyára kapcsán.

Az EU még januárban hagyott jóvá egy tervet, amely szerint állami támogatást kap a Tesla, a BMW és még mások, így támogatják az elektromos autók akkumulátorainak gyártását, továbbá csökkentik a függőséget az iparágat vezető Kínával szemben.

A 2,9 milliárd eurós projekt több mint 40 céget ölel fel. A Tesla maga 5 milliárd eurót tervez befektetni a Berlinhez közeli akkugyárába, hogy így egészítse ki a majdnem elkészült autógyárát, ugyanott. A cég emiatt 1,14 milliárd euró állami támogatásra számíthat az országban a Tagesspiegel szerint. A Business Insider már februárban arról beszélt, hogy a németek legalább 1 milliárd euróval támogatják majd a beruházást.

Konkrét összeg még nincs, folynak az egyeztetések a Teslával és az Európai Bizottsággal. Elon Musk közben azt reméli, hogy már októberben elkészülhetnek az első autók az új gigagyárban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények