Elon Musk a Marsra is elküldené dolgozni a Tesla humanoid robotjait

Egyesek Isaac Asimov Én, a robotjával állítják párhuzamba a helyzetet – van, aki fél, de Musk szerint a legtöbb ember képes lesz legyűrni az 57 kilogrammos humanoid robotot.

Nemrég mi is beszámoltunk arról, hogy Elon Musk és a Tesla bemutatták a Tesla Bot nevű humanoid robot terveit, az ügyvezető pedig kijelentette, hogy sok munkát vehet majd át ez az emberektől, emiatt szükség lesz a feltétel nélküli alapjövedelemre is.

Természetesen rengeteg ember fantáziája indult be a híradások hatására, egyesek máris a Marson állítanák szolgálatba a prototípus formájában sem létező robotokat. Mivel a SpaceX először a Holdra vinne embereket, utána pedig a Marsra, ez sokak szerint logikus lépés lenne. Valaki meg is kérdezte Muskot a Twitteren, hogy sorozatgyártják-e majd a Tesla Botot, és elküldik-e a Marsra dolgozni?

Elon Musk válaszolt, röviden és tömören annyit, hogy remélhetőleg igen.

A tweetben egyébként a projektet Isaac Asimov Én, a robotjával és a Robot-sorozattal állították párhuzamba, Elon Muskot pedig Lawrence Robertson karakterével, aki a humanoid robotok építéséért felelős U.S. Robotics and Mechanical Men fikcionális vállalat társalapítója volt a történet szerint.

A Tesla Bot egyébként kamerákat használ majd a szemek helyén, a navigációhoz pedig a Tesla önvezetős szoftverét, új Dojo chippel a gépi tanulás érdekében.

Musk a napokban elismerte, hogy valóban sokan aggódnak amiatt, hogy a robotok egyszer majd erőszakossá válnak, de szerinte úgy tervezték a Tesla Botot, hogy az 57 kilós robotot a legtöbb ember fizikai erővel eleve le tudja gyűrni, vagy elfutni az elől.

Asimov Én, a robotjában egyébként anno leírta, hogy természetes, hogy a nyilvánosság fél a robotok erőszakossá válásától, egyik karaktere ezt az aggodalmat Frankenstein-komplexusként írta le. Asimov leírta továbbá, hogy túl sok filmben láttuk már, hogy a robotok megállíthatatlan fegyverként fordulnak megalkotóik ellen, mások pedig azért pánikolnak, mert a robotok leválthatnák az embereket hasznosságuk terén (munkákban például), továbbá akár az utódnemzésben is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények