Nem lesz idén Apple TV online előfizetése senkinek

Az internetes televíziózás élményét szerette volna szeptember kilencedikén bemutatni az Apple, de a témára rálátó forrásokra hivatkozva azt írja a Bloomberg, hogy 2016-ra halasztották a szolgáltatás bevezetését, mivel egyelőre nem sikerült megállapodni a licencelésről.

Sem a CBS, sem a 21th Century Fox tárgyalások nem haladnak a megfelelő ütemben, ráadásul az Apple jelenleg még nem rendelkezik a megfelelő infrastruktúrával - tudta meg a lap.

Várni kell még az internetes sugárzásra
Várni kell még az internetes sugárzásra [+]

A névtelenséget kérő forrás azt is elárulta, hogy ettől még az őszi televíziós évadkezdésre Tim Cook és csapata bemutatja az Apple TV set-top boxot, amihez egyelőre még kelleni fog a kábeles vagy műholdas előfizetés.

Az Apple szándékai szerint 40 dollár körül lesz a népszerű csatornákat magában foglaló csomag havonta, ami nagyjából fele az amerikai kábeltévé átlagárának. Pont ez a törekvés lassítja a folyamatokat, hiszen a szolgáltatók viszont nem hogy kevesebbet, hanem kifejezetten többet szeretnének keresni az internetalapú szolgáltatásokkal.

Az élő televíziós szolgáltatás új lábat jelenthetne és megnyughathatná a befektetőket, akik aggódni kezdtek az iPhone eladások lassulása miatt, illetve annak sem örülnek, hogy a várakozások szerint a 2016-os gazdasági évben a bevételnövekedés 5,3 százalék körül alakul majd a 2015-ös 28 százalék után.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények