Idén nyáron elindul a YouTube Gaming

Ha egy játék bemutatóját akarja ma valaki megnézni, jellemzően a YouTube keresőjébe pötyögi be az adott címet. Ha valaki végigjátszást, vagy egyszerűen csak játékmenetet tekintene meg, szintén a Google videómegosztó szolgáltatását választja. Azonban akkor, amikor élő streamet akar nézni az ember, a Twitch.tv-re látogat el. Vagyis eddig így volt.


[+]

A hivatalos YouTube blogon jelentették be, hogy indul a YouTube Gaming, 25 000 játék saját csatornát kap az induláskor, ezek alá gyűjtik a videókat és a streameket egyaránt. A még idén nyáron elstartoló szolgáltatás az USA és az Egyesült Királyság területén lesz először elérhető, olyan prémium funkciókkal mint a másodpercenkénti hatvan képkocka, a DVR, illetve az automatikus YouTube videóvá alakítás a stream végén.

Nem aggódnak
Nem aggódnak [+]

A Twitch, amely egyedül birtokolja a PC játékok élő közvetítésének szinte összes momentumát, lazán fogadta a második játékos belépését a versenybe. A Google a lépéstől természetesen még több reklámmegjelenést, rengeteg nézőt és végső soron azt várja, hogy végre a YouTube is termelni kezdje a nyereséget.

Azóta történt

Előzmények