Trónok Harca kábeles előfizetés nélkül

Az HBO belátta, nem tudja tartani magát ahhoz a konzervatív álláspontjához, miszerint az emberek a tévét választják, és elég is az nekik. A tegnapi Apple eseményen az Apple Watch és az új MacBookok mellett bejelentették az HBO Now-t, ami a csatorna életében az első önálló streaming csomag. Eddig is létezett ugyan az HBO Go, de a használatához elő kellett fizetni a kábelcsatornára is.

Az első három hónapban, pont mikor a Trónok Harca új évada kezdődik, az Apple exkluzív joga lesz értékesíteni a szolgáltatást. Ehhez amerikai lakcímre, és bármilyen Apple eszközre lesz szükség, a szolgáltatás ára pedig 14,99 dollár havonta. Ezért cserébe a filmek és a sorozatok is a kábeles megjelenéssel egyidőben válnak elérhetővé, megtekinteni őket iPadon, iPhone-on, illetve Apple TV-n is lehet. Ismétlem, kábeles előfizetés nélkül. Ahogy Ridchard Plepler, az HBO elnöke fogalmaz: ez egy átalakulási pillanat az HBO életében.

Regisztrálni április elejétől lehet, a Trónok Harca ötödik évada pedig április 12-én startol majd el. Így már az első részt is nézhetik az amerikaiak a 14,99 dolláros előfizetési díjért cserébe.

Az HBO elnöke azt is bejelentette, hogy különböző internetszolgáltatókkal is tárgyalnak, amelyek sikerétől függően például a Comcast, vagy a Time Warner Cable is csatlakozhat, ennek eredményeképp hasonló modell alakul majd ki, mint korábban a kábeltévé esetén.

Az Xbox, a PlayStation, illetve a többiek még várnak, legkorábban július elején kaphatnak majd terjesztési jogot, figyelembe véve az Apple és az HBO megállapodását.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények