Musk elárulta, hogy mit lép az AI-őrületben: a Teslát is érinti az xAI

Elon Musk újabb cége xAI névre hallgat, a mesterséges intelligenciát az univerzum megértésére használja.

Bár Elon Musk így is épp elég céget vezet, az AI terén is szeretne meghatározót alkotni, ezért elindult az xAI nevű vállalata. A mesterséges intelligenciát arra használják majd, hogy megértsék az univerzumot.

Musk egy 90 perces Twitter Spaces audiochat során vázolta fel a vízióját, de beszélt a Föld fejlődéséről és a civilizáció törékenységéről is. Mélyítené az univerzum megértését.

Musk az xAI-t múlt hét szerdán jelentette be, miután az OpenAI és a Google ellen olyan vádakat fogalmazott meg, hogy az emberekre való fenyegetést figyelmen kívül hagyva végzik a fejlesztéseket.

Musk szerint az xAI egy jó AGI-t épít majd, olyan mesterséges generatív intelligenciát, amely alternatíva a Microsoft, a Google és az OpenAI megoldásaira.

Musk szerint az xAI szorosan együtt dolgozik majd a többi cégével, így a Twitterrel és a Teslával is. Az AI-modellek tréningezéséhez a nyilvános tweeteket is használják, a Tesla pedig AI-szoftveren dolgozhat. Ez Musk szerint mindegyik cégnek előnyös lesz, ráadásul a Tesla önvezetési fejlesztéseit is felgyorsíthatja.

Musk azzal vádol minden AI-céget továbbá, hogy a modelljeiket illegális módon, Twitter-adatokból tanítja. Musk találkozókat kér továbbá a Fehér Háztól, miután Kínában már a helyi kormány vezetőinek hangoztatta az AI-szektor szabályozásának sürgősségét.

Azóta történt

Előzmények