- A Google miatt nem nőhet a DuckDuckGo?
- Így oldaná meg a hallucináló chatbotok problémáját a Google, közbeszól az Intel
- A titkosítás és a gyerekek miatt csatáznak a Metával a britek
- JavaScript topic
- Bittorrent topik
- Már George R.R. Martin is az OpenAI-t pereli a ChatGPT miatt
- Asustor NAS
- Java programozás
- Synology NAS
- Milyen NAS-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kinder
senior tag
Ez de jó lesz.
Ja, nem. -
Gargouille
őstag
Meg merem kockáztatni, hogy mi olvasók többségében észre sem fogjuk venni a különbséget.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
ddekany
veterán
Mi az információ forrás, amik alapján ezek az AI-k írnak? Most még gondolom sok másik újság, amit még jobbára nem AI ír. De csak gondolkodok, hogy kosszú távon hova tart ez. Valahol emberek be kell hogy lapátoljanak híreket valami kiinduló adatbázisba (illetve, egyenlőre emberek...), és aztán mindegyik újságnak meglesz a saját közönségének és az őt szponzoráló szervezetknek (pl. pártnak) megfelelőre beállított AI, ami legenerálja abból híreket?
-
peppa
kezdő
A végén még kiderül, hogy az online média fogyasztással eltöltött emberi tevékenység nagy része nem túl értelmes időtöltés...
Volt az a vicc, hogy minden szál cigi elvesz 2 órát az életedből, hát egyre több minden helyett inkább egy cigit választanék... mondjuk nem dohányzom az még a baj.
[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
Jó vicc, hogy cikkeket íratnak MI-vel de nem akarnák elvenni újságírók munkáját
Ezeket nem tudom ki hiszi el, de aki röhögés nélkül elő tudja adni annka mindenképpen jár a piros pont.
Másrészt, nagyon sok online tartalom minősége annyira katasztrófa, hogy őszintén szólva nem vagyok biztos benne hogy 2-3 év fejlesztés meg finomhangolás után is éreznénk a "minőségi" romlást, mert hát eleve a béka segge alatt van a minőség.
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
tranceplanet
őstag
válasz
[Prolixus] #10 üzenetére
+1
Mar ezert sem olvasok hireket egyaltalan.
Kedvenc hir cimem: " Kesz vege "
Szanalom az egesz.
Clickbait kattintas vadasz f0shalmaz az egesz.[ Szerkesztve ]
-
aAron_
őstag
válasz
tranceplanet #11 üzenetére
Vannak normális újságok a mai napig. A szennyet el kell kerülni, de ne általánosítsunk, hogy minden rossz.
What is your ikigai?
-
gabor7th
addikt
Így hálálják meg az újságíroknak a sok mesterségesen gerjesztett hype-ot? Utcára küldik őket?
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
Leforditom a cimet:
A Google AI segitsegevel irna alhireket, manipulalna a mediat.
https://www.coreinfinity.tech
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nagy "segítség".
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Rayyy
senior tag
Adja magát a dolog... mármint az, hogy ezt a technológiát így használják fel. Persze kizárólag azért, hogy szegény leterhelt újságírók kapjanak egy kis segítséget.
Tulajdonképpen már nem lehet elmenni olyan (közepes vagy annál nagyobb méretű) cég mellett a világban, aki ne mondaná azt magáról, hogy segíti az emberiséget (vagy az állatiságot/növényiséget) valamivel. Sőt egyenesen minden cég csak azért dolgozik (ez a küldetésük), hogy szebb legyen a jövő... minden tekintetben! Így van ez az AI-val is. Azért van, hogy mindenkinek minden jobb legyen!
A fentiek miatt furcsának találom, hogy mégis minden egyre szarabb. Szerintem erről az állatiság és a növényiség is hasonlóképpen nyilatkozna, nem csak az emberiség. Lehet, hogy a nagy cégek nem mondanak igazat...?Minden a legnagyobb render!
-
BBorg
tag
Google Translate-ot használnak orrba-szájba, úgy tűnik el sem olvassák az eredményt.
Indexen vettem észre, hogy valamelyik ott "dolgozó" "tehetség" a cikkében valami olyat írt, hogy kb "sínen közlekedő páncélos". Ezt véletlenül tudtam, hogy lánctalpasra kellett volna fordítani (tracked vehicle). Máskor egy cikket (legalább behivatkozták az unian cikkét) egy az egyben átemeltek orosz nyelvről fordítva, amiben így ellentétes értelműre sikeredtek olyan lényegtelen apróságok, hogy ki lőtt és kit lőttek. Ha ugyanazt a cikket az unian oldalán átváltottam ukrán nyelvre és azt adtam be a Google Fordítónak, akkor már helyes eredményt adott. Szóval bizonyos híroldalak esetén jobb lenne az AI, de legalábbis nem lenne rosszabb. -
Armagedown
őstag
Remélem így lesz, mert a mostani újságírás színvonala csapnivaló, talán a szoftver normálisabb cikkeket ír majd, mint az ember, és nem fog a halálba kergetni senkit.
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
ViZion
félisten
Szuper! Az AI sokkal gyorsabban talál majd releváns híreket...
pl.: koccanás az M7-en, senki nem sérült meg, de a közelben, 3 éve itt meghaltak, kamion felrobbant.
Kell, mint a falat kenyér...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
sztanozs
veterán
Inkabb -
A Google AI segitsegevel generalna szemelyre szabott hireket
Nem azt kapod, ami tortenik, hanem amire szerintunk kivancsi vagy...[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
sztanozs
veterán
-
arty
veterán
válasz
Armagedown #18 üzenetére
A kommented az általánosító értelmetlenség iskolapéldája.
... legjobb lenne, ha te ezeket inkább AI-val íratnád meg, ha mindenképpen kell a kommentszám-
Egyébként nekem is az jutott eszembe, hogy az AI mi alapján ír majd cikket?
Repkednek a google fürkészdrónjai világszerte és a látott-hallott infók alapján jönnek a cikkek vaaaaagy netán mások (emberek) fáradtságos munkáján kívánnak élősködni?-
#5 D4v3 - te jó isten
nem tudom, biztos vannak emberek által írt-szerkesztett hasonló színvonalatlanságok is, de ez..... ez MÉLY
[ Szerkesztve ]
stadion, kisvasút, freemail, digi, vodafone
-
Gargouille
őstag
Az is milyen vicces lesz (vagy talán már van) ha majd nem csak tartalom előállítói oldalon jelenik meg az AI, hanem a kommentelői és értékelői oldalon is. Nesze neked kamuprofilok meg trollfarmok. AI generálta híreket alatt vívja a harcát a komment szekcióban az ellenérdekelt AI trollhadsereg.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
bambano
titán
lehet, hogy ez jó lesz, legalább nem fognak annyi veretes ökörséget írni, mint mostanában. (nem
)
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
JhonnyD92
friss újonc
Ezzel kell írni a végrendeleteket
-
t72killer
titán
Már így is bőven sok bot/troll írja a médiatartalmakat, inkább attól tartok, hogy még hatásosabb pszichológiai eszköztárral manipulálják a népet.
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
-
nubreed
veterán
Ez is úgy kellett mint egy falat kenyér, főleg az újságíró szakmának.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
naja
aktív tag
Az újságyrás nem arról szól, hogy utána megy az újságíró a dogoknak, kinyomozza a részleteket, megkérdezi az illetékeseket, agyal, összefüggéseket keres, továbbiakat kérdez stb. Na most ilyet hol tud az AI? Hogyan kap inputot? Webcamerák, social media "hírek" és hasonlók alapján?
Arra még egyértelműen használható már most is, hogy a meglévő híreket újra fogalmazza, hogy ne legyen felismerhető a forrás. Így gondolom egy csomó jogdíjat ki lehet felejteni... -
bambano
titán
Jelenleg az újságírás olyan dolgokról szól, hogy egy procis hírt nem tudnak szakportálon megfelelően lefordítani, más "újságíróknak" gondot okoz, hogy átmásoljanak egy paragrafust a közlönyből, ismét más újságírók nem tudják, hogy a 6 és a 13 számok közül melyik a nagyobb.
az ai ezeket a hibákat nem fogja elkövetni, ezzel máris jobb.
-
Alchemist
addikt
Olyan AI-ra lenne szélesebb körű igény, ami a hírekből kiszedi a lényeget, a három mondatos specifikációt, a végkövetkeztetést, illetve hitelesíti a források alapján.
Olvasson az AI generáló AI által létrehozott BS-t és elemezze, csontozza le.
Egy cikkre sokszor elég 5-10 mp időt vesztegetni, hogy a lényeget megtudjuk belőle.Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
Sajnos én is tapasztalom, a mai ifjú úsjágírók gyakran elütésekkel teli, értelmetlen vagy magyartalan mondatos cikkeket/híreket publikálnak, a cikk/hír átnézésére nem veszik a fáradtságot, annyira látszik, hogy darabszámra fizetik őket.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
sztanozs
veterán
-
nubreed
veterán
Ez igaz, de azért még vannak igényes írások a mai napig. Csak a sok szemét mellett, amit újságírónak nevezett bekokózott csimpánzok írnak nem könnyű megtalálni. A napi hírek egyébként már nem is érdekelnek, próbálom magam kivonni a politikából, inkább olyan dolgokat keresek, amik új tudást/ismeretet adnak és ezt nem is írott formában feltétlenül inkább video podcast (angol nyelvű).
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
arty
veterán
Pedig te is (és én is és mindenki is) pokoli pénzeket fizetsz ezen ujságokért, tehát a jólfizetett, 8 órában foglalkoztatott ujságirónak semmi más dolga nem lenne, csak átküldeni a cikket a szintén jólfizetett kollegának, akinek PONT ez a 8 órás napi munkája, hogy korrigálja az írásokat, lektorálja, stb.
Érthetetlen, miért nem megy ez jobban!
stadion, kisvasút, freemail, digi, vodafone
-
Gaga
tag
News Crop. Ez itt a lényeg, mekkora elszólás!
-
-
Rage47
veterán
“a Google szóvivője szerint ezek az eszközök nem az újságírókat hivatottak leváltani”
ettol fuggetlenul a munkaltatok nem igy fogjak latni sajnos -
bambano
titán
közben belegondoltam, jön a szép új világ... a szóvivő ai lesz, az újságíró is ai lesz, egy press release ezentúl egy bazi nagy mátrix lesz, amiben a betanított sablondumák vannak...
-
-
-
jonnyjoker01
veterán
Mert egy ilyen rendszer még elfogultabb lehetne. Legalább most emberek koordinációja kell ahhoz, hogy egy fajta narratívát letoljanak a torkodon, ami egyfajta gát, nehezebb összehozni (bár manapság már egy fél szelet kenyérért is eladják az "újságírók" az integritásukat szóval annyira nem vagyok biztos a kijelentésemben). Beparaméterezed a generátort hogy ilyen-olyan érzelmeket keltsen az olvasóban, erre-arra vegye rá az embereket és kész. GTP-4-ről végzett kutatások már kimutatták milyen hatékony manipulációs kampányokat lehetne vele tolni, aztán ki tudja hova fejlődik a technológia a jövőben.
TLDR: minden ami szar a modern "újságírásban" potenciálisan még hatékonyabb lehetne.
Üdv. Johnny
-
válasz
jonnyjoker01 #45 üzenetére
Még egyszer: hírekről beszéltünk.
-
SpaceKombajn
tag
válasz
Gargouille #24 üzenetére
Pont ezt akartam írni én is, a végén az AI fogja írni a híreket az AI-knak.
Az észt Észtországban osztják, nem szorozzák.
-
stellaz
addikt
A google meg a faszbukk eddig is egyszerűen ellopta a híreket más oldalakról, minek ehhez ai?
ÉS mi fog megkülönböztetni két híroldalt, ha mind a kettőt ugyanaz az AI szerkeszt?
Továbbmegyek, ha az ai megírja a hireket, akkor mi szükségem lesz a híroldalra? Megírhatja nekem direktben is.
Új hozzászólás Aktív témák
it Alapvetően nem az újságírókat cserélnék le az AI-eszközökkel, de átalakítanák a médiát.
- Thinkpad T14 Gen2 14" FHD IPS i5-1135G7 Iris Xe G7 16GB 256GB ujjlolv IR kam WIFI 6 gar
- Eladó egy új állapotú, garanciás YAMAHA AG03 USB külső hangkártya / keverő!
- Lenovo ThinkPad T490 - I5 8265U/16GB/512GB SSD/ Magyar bill/ÁFÁ-s IPS Kijelző
- Eladó egy új, bontatlan Govee RGBIC Night Light éjszakai fény/hangulatfény/bluetooth hangszóró!
- SAMSUNG 125CM LC49HG90DMRXEN 49" GAMER CSÚCS MONITOR ! akció
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest